Cyberactivisten van Anonymous komen op voor holebi's.

Cyberactivisten van Anonymous komen op voor holebi's in het Afrikaanse Uganda. Ze dreigen er mee namen en contracten bekend te maken van Ugandese wetgevers betreffende een anti holebi wetgeving. Daarnaast verzamelden ze ook al 1,5 miljoen handtekeningen tegen de zogenaamde "Kill the Gays' bill.

Uganda wil de doodstraf invoeren voor holebi's. Recent liet parlementslid Rebecca Kadaga weten de wet te zullen invoeren als kerstgeschenk. Verschillende mensenrechtenorganisaties riepen inmiddels al op tot een internationaal protest. Homoseksualiteit was al strafbaar in Uganda, maar het parlementslid David Bahati kwam in 2009 met het voorstel om de strafmaat te verhogen. Hij pleit onder meer voor de doodstraf voor homoseksuelen die Hiv-besmet zijn. Ook homoseksuelen die regelmatig seks hebben met een seksegenoot of seks hebben met minderjarigen of gehandicapten zouden de doodstraf moeten krijgen. De wet werd toen onder internationaal protest niet ingevoerd maar ligt nu terug op tafel en zal vermoedelijk dit keer wťl worden goedgekeurd.

Ook hetero's moeten nu oppassen volgens de voorstellen. Iemand die verzwijgt dat een familielid holebi is, moet 14 jaar achter de tralies. En ook mensen die homoseksuelen op welke manier dan ook helpen of bijvoorbeeld een woning aan hen verhuren, hangt een jarenlange celstraf boven het hoofd.

En nu komen ook de Cyberactivisten van Anonymous uit New Jersey in actie, met een waarschuwing voor de Ugandese wetgevers de anti holebi wet niet te ondertekenen met de boodschap "Laat ze de wet ondertekenen en ze zullen ons ontmoeten." Verder dreigen de activisten ook tal van namen en documenten bekend te maken als de homofobe wet van kracht zou gaan. Ondertussen hebben ook al tal van Europese landen gedreigd met sancties tegen Uganda wanneer ze door gaan met hun zogenaamde "Kill the Gays' bill. De UK dreigde al met het stopzetten van financiŽle hulp. President Obama veroordeelde het wetsvoorstel en de Canadese politicus John Baird zei dat de wet onaanvaardbaar is. Ondertussen hebben de activisten van Anonymous ook de overheidssites van Uganda gehackt.

Ugandees initiatiefnemer Bahati heeft al laten weten dat hij geen halszaak maakt van de doodstraf als daar geen meerderheid voor bestaat in het parlement. Maar dat lijkt onwaarschijnlijk, anti-homo-sentiment is wijd verspreid onder de bevolking van Oeganda. Net als in veel andere Afrikaanse landen. In 37 landen op het Afrikaanse continent is homoseksualiteit illegaal. De petitie tegen de homofobe wet: KLIK HIER

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
UNIEK EERSTE OPENLIJKE HOLEBI POLITICUS IN AFRIKAANSE HOMOFOBISCHE KENIA
ORGANISATIE ZOEKT 1 MILJOEN HANDTEKENINGEN TEGEN HOLEBI'S EN HOMOHUWELIJK
HERVERKIEZING OBAMA DANKZIJ HOLEBI'S, AFRIKANEN ENZ...
1 DECEMBER WERELD AIDS DAG OOK IN BELGIE MET CONCERTEN ACTIES ENZ...
HOMO PINGUIN KOPPEL TROTSE PAPA'S VAN KUIKENTJE VOOR HET EERST IN...
HOLEBI SITCOM OP KOMST MET O.A SIR IAN MCKELLEN
HOLEBI EN VROUWENRECHTEN IN GEVAAR BIJ NIEUWE EUROCOMMISSARIS
EERSTE OPENLIJKE LESBIENNE VERKOZEN IN AMERIKAANSE SENAAT
CANTONESE ZANGERES KOMT UIT DE HOLEBI KAST
HERVERKOZEN OBAMA NOEMT OOK HOLEBI'S IN OVERWINNINGS SPEECH + VIDEO
HISTORISCH VIER AMERIKAANSE STATEN ZEGGEN JA TEGEN HOMOHUWELIJK
HOMO JUSTIN BIEBER SEKS POP OP DE MARKT (ook voor hetero's)
MEER DAN 500 PSYCHOANALYTICI PRO OPENSTELLING HUWELIJK HOLEBI'S
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 14 November, 2012 en 2632 keer gelezen.