Premier Elio Di Rupo steunt oproep Angela Merkel inzake homo voetballers.
Premier Elio Di Rupo (PS) steunt de oproep van de Duitse Bondskanselier Angela Merkel waarin ze onder andere liet weten dat homo prof voetballers zich moeten kunnen outen. Maar onze eerste minister voegt er aan toe, dat ook iedereen het recht heeft om te zwijgen.

Merkel reageerde op de anonieme coming-out van een Duitse prof voetballer die angstvallig in de kast zit omdat er veel homofobie heerst in de voetbal wereld.

Onze premier, zelf openlijk homo, steunt die oproep en beseft het belang van bekende mensen die uit de kast komen, maar, voegde er aan toe: "iedereen moet de vrijheid hebben om zichzelf te zijn, maar ook om al dan niet te communiceren over zijn manier van leven. Of hij of zij nu politicus, voetballer, straatveger, directeur of zanger is…"

Stefan Van Loock van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en Katrien Van Leirberghe van çavaria merken toch op dat het voor politici en artiesten iets makkelijk er is dan voor topsporters. Van Loock stelt dat het erg moeilijk is in de macho-omgeving van profvoetbal. Hij kent er geen, "en toch zullen er ongetwijfeld zijn.

"Het is niet evident je te outen als het boegeroep van fans en de afwijzing van collega's en sponsors een carrière kunnen breken", zegt Van Leirberghe. Ze vergelijkt het met leerkrachten, die ook rekening moeten houden met hun omgeving. Van Loock beaamt het carrièrerisico voor openlijk homoseksuele voetballers. Boegeroep van op de tribunes kunnen helemaal niet. Die kunnen bestraffen, stipuleert de KBVB-woordvoerder. Club Brugge-kapitein Carl Hoefkens die cover van homoblad Inch sierde kent vijf à zes homo's in de sport. "Je moet al stevig in je schoenen staan om ervoor uit te komen", zegt ie. Voetbalhomo's zouden vooral bang zijn voor de reacties van supporters, denkt hij. Zelf is Hoefkens volbloed hetero.

Extra:
In de media staat verder dat er tot nu toe wereldwijd nog maar 1 prof voetballer uit de kast kwam maar dat klopt niet. Het zijn er inmiddels drie. De eerste was Justin Fashanu, die in 1990 uit de kast kwam, maar het werd geen succes na homofobie en een valse beschuldiging van ongewenste intimiteiten van een tiener pleegde hij in 1998 zelfmoord. De tweede kwam pas vorig jaar uit de kast: de Amerikaanse David Testo, 30, deed in november van vorig jaar zijn coming out en eerder was er de 21-jarige Zweedse Anton Hysen.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
VLAAMSE CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE IN DE VOETBAL WERELD VOORGESTELD DOOR MINISTER...
EERSTE AMERIKAANSE PROF VOETBALLER KOMT UIT DE KAST (November 2011)
EERSTE ZWEEDSE HOMO PROF VOETBALLER KOMT UIT DE KAST EN HIJ IS PAS 20 (Maart 2011)

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ANGELA MERKEL KOMT OP VOOR HOMO VOETBALLERS
AUSTRALIE STEMT TEGEN OPENSTELLING VAN HET HUWELIJK VOOR HOLEBI'S
UNIEKE TRANS CAMPAGNE IN DE VERENIGDE STATEN
PARTNER GEWELD IN HOLEBI RELATIES OOK IN VLAANDEREN??
VIDEO ANIMATIE HOE HET IS OM HOLEBI TE ZIJN IN DE VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN
KLACHT TEGEN VLAAMS TRANSSEKSUEEL OP KIESLIJST VAN ROOD
BRITSE PRESENTATRICE WIL MEER LESBIENNES OP TV
AMERIKAANSE SENATOREN DIENEN WETSVOORSTEL IN AFSCHAFFING HOMOHUWELIJKEN IN....
VLAAMSE SCHRIJFT EERSTE LESBISCHE CHICKLIT WERELDWIJD
LEONARDO DA VINCI INVLOEDRIJKSTE HOMO ALLERTIJDEN + TOP 10 MET FOTO'S
VLAAMSE HOLEBI JONGEREN REIKTEN AWARD UIT AAN...
PRESENTATRICE NATHALIE DELPORTE OPENLIJK OVER VROUW EN KINDEREN
9-JARIGE JONGEN GEEFT ONTSLAG IN SCOUTS WEGENS ANTI HOLEBI BELEID
DAVID DAVIDSE VERDRIETIG NA DOOD EX VRIEND
MEER ZELFMOORD ONDER RELIGIEUZE HOLEBI JONGEREN
OP KOMST DRIE MAAL VLAAMS HOLEBI THEATER

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 September, 2012 en 10282 keer gelezen.