Vlaamse campagne tegen homofobie in voetbalwereld aangekondigd door minister...


Vlaams minister van Onderwijs en Gelijke Kansen Pascal Smet (sp.a) gaat met de voetbalfederaties homofobie op en naast het veld aanpakken. Dat heeft hij gezegd in het één programma: 'Villa Vanthilt'.

Geweld tegen holebi's en transgenders zijn een item de laatste maanden. "Het is vijftien jaar geleden dat ik nog uitgescholden ben voor homo", vertelde de in Brussel wonende minister. Zelf loopt Smet, die getrouwd is met een man, niet hand in hand op straat. "Dat doe ik niet, los van het antihomogeweld."

Smet vervolgt: "Het is nog voor veel jongens en meisjes moeilijk om te aanvaarden dat iemand homo is. Je krijgt het er gewoon erg koud van dat iemand omwille van een geaardheid, waarbij hij of zij niemand anders kwaad mee doet, slaagt krijgt. Soms is het dwaze agressie, soms worden ze uitgepikt omdat daders denken dat slachtoffers geen klacht gaan neerleggen. Maar vaak gaat het om onwetendheid. Vaak gaat het om mensen uit culturen die nog niet geëvolueerd zijn. Als je vergelijkt met Vlaanderen twintig, dertig jaar geleden… Het is positief dat de meesten nu vinden dat dit nu niet kan. En nu is het is kwestie dat die Marokkaanse Belgen, Turkse Belgen, Poolse Belgen leren dat dit iets is dat ze moeten aanvaarden."

De minister ziet een rol voor onderwijs hierin. Maar hij vindt ook dat voorbeeldmensen het goede voorbeeld geven. Hij verwees onder meer naar Carl Hoefkens op de cover van Inch. Naar eigen zeggen zat minister Smet recent rond de tafel met de elgische Voetbalbond (KBVB), Voetbalfederatie Vlaanderen en de amateurfederatie. En is er afgesproken dat men gaat samenwerken rond een campagne tegen homofobie. De campagne is meer dan een intentieverklaring en een papier dat stelt wij vinden homofobie niet goed', "want dat werkt toch niet", stelt Smet. "Heel wat goede sporters zijn homo", weet Smet, en dus wil hij dat slecht voetballen niet als mietjesgedrag wordt afgedaan. Onder meer in de trainer- en jeugdopleidingen zal homoseksualiteit expliciet als thema aan bod komen.

"Het is vooral belangrijk dat hetero's tonen dat ze er geen probleem mee hebben, dat ze zeker zijn van hun heteroseksualiteit en dat ze zich 'vereerd' voelen aantrekkelijk gevonden te worden door een man. Daar loopt het mis met Marokkaanse en Poolse jongens die onzeker zijn en niet goed weten hoe hiermee om te gaan. Die dan soms lustgevoelens krijgen en dit afreageren door te kloppen op datgene dat hen lust geeft… bijvoorbeeld."

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
VIDEO TEGEN HOMOFOBIE IN VOETBAL MET JAAK VAN ASSCHE
JONG BELG LINKS KOMT MET CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBIE EN SEKSISME + VIDEO
BELG GROEP BEYOND THE LABYRINTH BRENGT VIDEO TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
DADERS OVERVALLEN OP ANTWERPSE HOMO'S KRIJGEN CEL STRAFFEN
START DATUM + GAST BEKEND VOOR VLAAMSE PAUL DE LEEUW SHOW
HOMOHUWELIJK OP KOMST IN NIEUW ZEELAND EN TASMANIE (AUSTRALIE)
VLAAMSE KLEUTERS GAAN TEKENEN ROND HOLEBI THEMA
THAT'S SO GAY UITSPRAAK IS SCHADELIJK VOOR HOLEBI'S + VIDEO
BELG VERKIEZINGEN VLAAMSE HOLEBI'S WILLEN PARTNER 1&2, SCHOOL INFO, VEILIGHEID ENZ...
ROSIE O'DONNELL IN HET GEHEIM GETROUWD NA OPERATIE VRIENDIN EN HARTAANVAL ROSIE
ALS ROMNEY AMERIKAANSE PRESIDENT WORDT ZIET HET ER SLECHT UIT VOOR HOLEBI'S
JENNIFER LOPEZ MAAKT TV SERIE OVER LESBISCH KOPPEL
PLAYBOY BAAS KOMT OP VOOR RECHTEN VAN HOLEBI'S
NEDERLANDS PASTOOR DIE BABY VAN LESBISCH KOPPEL WEIGERDE TE DOPEN KRIJGT STEUN
RAPPER SNOOP DOGG 'HIP HOP WERELD IS KLAAR VOOR AANVAARDING HOLEBI'S
VIERDE SEKSUELE GEAARDHEID BEKEND GEMAAKT
8 JARIGE IS BANG DAT ZIJN TWEE MOEDERS NAAR DE GEVANGENIS MOETEN
RUFUS WAINWRIGHT EN VRIEND GETROUWD

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 31 August, 2012 en 2824 keer gelezen.