8-jarige is bang dat moeders in gevangenis moeten als homohuwelijk verboden wordt.


Eerder kon je bij ons al lezen over jonge kinderen die opkwamen voor holebi's. Eerder was er de 10-jarige Kameron Slade die het recht won een toespraak te houden over het homohuwelijk op zijn school. Maar er was ook de 9-jarige Josef Miles die in zijn eentje een tegenbetoging organiseerde nabij homofoben. En nu is er de 8 jarige Carter.

Carter heeft zopas een hartverwarmende brief geschreven waarin hij zijn bezorgdheid uit over een stemming rond het homohuwelijk in Minnesota waarbij hij vreest dat als men tegen het homohuwelijk stemt zijn twee mama's zullen worden opgesloten in de gevangenis. De jongen postte zijn brief op het NoH8's Facebook profiel dat tegen proposition 8 is dat het homohuwelijk verbied.

Carter Gustafson, 8 jaar, vraagt zich af wie de wetten maakt omdat hij er niets van begrijpt. Als voorbeeld geeft hij: "Is het niet liefde dat een familie maakt?' De volledige brief van Carter gaat als volgt:

Dear Minnesotans
Ik schrijf deze brief omdat ik twee moeders heb en ik wil spreken over de stemming rond het homohuwelijk. Ik heb mijn moeders vragen gesteld over de stemming maar ze kunnen ze niet beantwoorden. Mijn vragen zijn: 1: Waarom maakt het iets uit dat er een vrouw is en een vrouw of een man en een vrouw en wat is het verschil? 2: Als de wet er komt die het homohuwelijk verbiedt kunnen wij dan nog een familie zijn? 3. Als het illegaal is kunnen mijn moeders dan worden gearresteerd? Dit betekent veel voor me want ik hou heel veel van mijn moeders. 4. Wie maakt die wetten want ik begrijp ze niet. Als voorbeeld: is het niet liefde dat een familie maakt? Ik hoop dat mijn moeders mogen trouwen, aub stem neen tegen proposition 8. Met oprechtheid, Carter Gustafson, age 8 and ¾.

In november kunnen de inwoners van Minnesota stemmen over het wel of niet verbieden van het homohuwelijk. Er bestaat al een staatsverbod maar homofoben willen dat de wet nooit kan worden herroepen. En daarom volgt er een referendum. In mei van dit jaar stemde de staat Noord Carolina tegen het homohuwelijk, daarmee was het de 38ste Amerikaanse staat die het homohuwelijk bij wet verboden maakte. Op heden hebben achttien staten grondwettelijke beperkingen die het huwelijk definiėren als een unie tussen een man en een vrouw; dezelfde beperking is opgenomen in wetten van vierentwintig andere staten. In dergelijke staten is het homohuwelijk dus verboden. Momenteel mogen holebi's enkel trouwen in: New York , Iowa, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut, Washington DC en Vermont.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
JONGEN VAN 10 WINT RECHT HOUDEN SPEECH HOMOHUWELIJK OP SCHOOL + VIDEO
JONGEN VAN 9 HIELD MINI TEGENDEMONSTRATIE NABIJ HOMOFOBEN
38ste AMERIKAANSE STAAT DIE HOMOHUWELIJK VERBODEN MAAKT IS EEN FEIT
EERSTE HOMOHUWELIJK VOOR AMERIKAANS CONGRESLID
MEDEOPRICHTER FACEBOOK TROUWDE ZIJN VRIEND IN NEW YORK
OBAMA EERSTE AMERIKAANSE PRESIDENT DIE ZICH OPENLIJK UITSPREEKT VOOR HET HOMOHUWELIJK

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
SPONGEBOB EN TELETUBBIES ZETTEN AAN TOT HOLEBI SEKSUALITEIT EN CRIMINALITEIT
MADONNA RISKEERT 10 MILJOEN DOLLAR BOETE AAN HOMOFOBEN
PUSSY RIOT VEROORDEELT WEGENS PRO HOLEBI EN ANTI PUTIN + OPMERKELIJK FEIT + VIDEO
HOMO MODE ONTWERPERS MAKEN BARBIE DRAG QUEEN + REACTIE VAN BARBIE
AMERIKAANSE POLITICA ZEGT IK BEN NIET HOLEBI MAAR PANSEKSUEEL + VIDEO
IZZY WILDE ZELFMOORD PLEGEN OP LEEFTIJD VAN 5 JAAR OMDAT HIJ GEEN MEISJE MOCHT ZIJN
EERSTE ZWANGERE MAN TER WERELD MAG NIET SCHEIDEN VAN RECHTER
OBAMA MAAKT HOMOFOBISCH BETOGEN OP BEGRAFENISSEN DEELS VERBODEN
DUO SOEP VOORAF KOMT MET TWEEDE HOMO SONG + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 August, 2012 en 2651 keer gelezen.