Pussy Riot veroordeelt wegens pro holebi en anti Putin + opmerkelijke reactie kerk + video.Eerder kon je al bij ons lezen over de Russische punkband Pussy Riot die na een protestactie tegen Putin en opkomen voor holebi's de cel in vlogen.

Vandaag werden de drie dames veroordeelt tot een celstraf met dwangarbeid van 2 jaar. Volgens rechter Marina Syrova, hebben de drie opzettelijk de orde verstoord en de gevoelens van gelovigen uit haat tegen het Russisch-orthodoxe geloof enorm gekwetst. Volgens haar was het zingen van een protestlied in de kerk een duidelijk strafbaar feit. Daarnaast was het volgens de rechter een duidelijke politieke daad aangezien de vrouwen vooraf aan verschillende media hadden laten weten dat ze het lied gingen zingen.

Maria Alekhina, Ekaterina Samutsevich en Nadezhda Tolokonnikova hebben nu twee jaar celstraf gekegen maar gaan in beroep. Tijdens de demonstratie in de Christ the Saviour Cathedral droegen de meisjes gezichtsvermommingen (zie video). De song heet 'Virgin Mary' en gaat erover om een feministe te worden en Puttin te verjagen. Het lied klaagt ook de toewijding en het support aan van Putin tegenover sommige afgevaardigden van de Russische Orthodoxe kerk. En kwamen bovendien op voor Russische holebi's die het zwaar te verduren hebben in het homofobische land.

Eerder was er wereldwijd veel protest tegen de opsluiting van de drie dames die al sinds februari in de cel verbleven. Ze kregen daarbij ook steun van popsterren als Madonna, The Pet Shop Boys, Paul McCartney, Bjork, en vele anderen. Ook na de uitspraak van vandaag was er veel protest van Londen tot Berlijn en zelfs tot in Brussel kwamen mensen op straat om te protesteren tegen de veroordeling van de drie meiden.

Ondertussen is er ook opmerkelijk nieuws gekomen vanuit de Russisch-orthodoxe kerk. Die vroeg kort na de veroordeling van de drie dames om genade. 'Zonder de rechtvaardigheid van de beslissing van de rechtbank in twijfel te trekken, roepen we de autoriteiten van de staat op genade te tonen voor de veroordeelde personen in het kader van de wet, in de hoop dat zij ervan zullen afzien godslasterlijke handelingen te herhalen'', aldus een in Moskou uitgegeven verklaring. Bekijk hieronder de video van het protest van de girls:


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
GERARD JOLING ZETTE FANS OP VERKEERDE BEEN MET LEGE CD VAN KRUIDVAT
IZZY WILDE ZELFMOORD PLEGEN OP LEEFTIJD VAN 5 JAAR OMDAT HIJ GEEN MEISJE MOCHT ZIJN
GAGA BOUWT HUIS OM VOOR ZOONTJE ELTON JOHN EN ZKT STEUN CAMERON V BORN THIS WAY PROJECT
OBAMA IS TEGEN ANTI HOLEBI BELEID VAN AMERIKAANSE SCOUTS
EERSTE ZWANGERE MAN TER WERELD MAG NIET SCHEIDEN VAN RECHTER
HETERO OLYMPIER WORDT HOMOSEKSUEEL
250 SCHOLEN MELDEN ZICH SPONTAAN VOOR LESSEN OVER HOLEBI'S
MADONNA KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN SINT PETERSBURG + VIDEO
OBAMA MAAKT HOMOFOBISCH BETOGEN OP BEGRAFENISSEN DEELS VERBODEN
VIDEO 1 MILJOEN LEDEN HOLEBI EN HETERO - VIDEO MET NIEUWE SINGEL MIKKA & PHARELL WILLIAMS

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 August, 2012 en 2204 keer gelezen.