Izzy wilde op 5-jarige leeftijd zelfmoord plegen omdat hij geen meisje mocht zijn.We weten allemaal wat transseksualiteit betekend. Maar de meeste mensen zijn zich niet bewust van het feit dat deze mensen al op erg jonge leeftijd voelen dat ze in het verkeerde lichaam geboren zijn. Vroeger deed men dit af als onzin, dacht men dat ze homo of lesbisch waren, zeiden ze het gaat wel over enz.

Je kon bij holebi.info al enkele korte verhalen lezen over transseksuele kinderen. Over de 5-jarige Zach het jongste transseksuele Britse kind. Over de 10-jarige Australische Jamie die zelfs van zijn tweelingbroertje een meisje mocht worden. Over een Amerikaanse tweeling van 14 waarvan er eentje transseksueel is. En er was ook nog het nieuws dat men tegenwoordig via een hersenscan kan zien dat iemand transseksueel is.

Het verhaal van Izzy geboren als meisje maar al van in het begin duidelijk een jongen.

Toen Izzy, nu 10 jaar, 18 maanden was zag zijn moeder dat hij anders was dan haar andere kinderen. Deze dochter gedroeg zich alles behalve als een meisje. Nog voor hij twee jaar oud was zei hij: 'Mama, ik ben een jongen', zijn moeder vond die verwarring wel grappig. Maar toen hij drie jaar werd zei hij dat nog steeds. Zijn moeder besloot toen naar een kinderpsychiater te gaan die het afwimpelde als het gaat wel over. Op de leeftijd van 5 jaar ging zijn moeder terug naar de psychiater, er was immers niets veranderd. Bij de laatste ontmoeting met deze man kreeg ze te horen: 'Mevrouw, laat uw dochter toch gewoon lesbisch zijn'.

De moeder van Izzy vertelt: "Voor sommige mensen lijkt het alsof de transformatie van mijn kind gebeurde op 1 nacht. Maar Izzy was altijd al een jongen verkleed als meisje. Al op de kleuterschool was dat duidelijk. Hij weigerde gebruik te maken van de meisjes toiletten. Na dat eerste schooljaar was hij erg depressief. Vreselijk om je kind van 3 zo ongelukkig te zien. Elke nacht lag hij te huilen in zijn bed en zei hij me dat hij een échte jongen was. 'Mama, waarom heeft God een fout gemaakt', vroeg hij mij. 'En waarom haat God mij?' Hij stelde ook vragen als 'Wanneer komt mijn penis nu mama?' Hij was toen vier jaar. Ik had geen idee hoe ik op al deze vragen moest antwoordden.

In het begin onderging mijn zoon een therapie die er voor moest zorgen dat Izzy zich als meisje zou gaan gedragen. We veranderde zijn omgeving in een meisjes paleis en deden hem kleedjes aan. Af en toe mocht hij zich verkleden als jongen. We dachten dat het wel zou overgaan. Maar het werd steeds erger. Izzy werd depressief. Op een dag stond hij in het midden van onze drukke straat. Mijn oudste dochter zag het en vroeg wat hij aan het doen was. Hij zei dat hij liever dood ging dan verder te moeten leven als meisje. Toen realiseerde ik me dat ik een 5-jarige met zelfmoord neigingen had die dringend hulp nodig had. Op een bepaald moment zei hij: 'Mama, ik kan best een lief meisje spelen, maar k ben en blijf een jongen.' Op school ging het ook niet goed. Hij zat altijd alleen. Speelde niet met jongens en niet met meisjes. Hij werd niet gepest maar was doodongelukkig.

Op een bepaald moment spraken we af dat hij thuis jongenskleren mocht dragen. Vanaf dat moment zagen we hem openbloeien. De doorbraak kwam er toen hij bij mijn ex-man logeerde, Izzy's échte vader. Ik kreeg telefoon en mijn ex vertelde dat hij Izzy ondanks onze afspraak toch in jongenskleren naar school had gestuurd. Omdat hij weigerde in een jurkje naar school te gaan en mijn ex niet meer tegen de tranen kon. Wat later belde mijn ex opnieuw en zei dat hij het nauwelijks kon geloven. Izzy was plots een gelukkig kind. Hij speelde op school met de andere kinderen, zowel met de jongens als met de meisjes. Hij bloeide open en was voor het eerst gelukkig. We konden toen niet anders dan hem te aanvaarden zoals hij was.

Toen ik Izzy later vroeg of hij op school gepest werd omdat hij jongens kleren droeg zei hij dat er slechts 1 kind een opmerking had gemaakt, en dat was alleen om hem te vertellen dat hij een jongens T-shirt aan had. Toen was Izzy zelf getransformeerd en erg gelukkig. Vanaf toen gebruikte we enkel mannelijke voornaamwoorden naar hem toe. We gaven een groot verjaardagsfeest en nodigde al zijn vriendjes en vriendinnetjes uit van school. Hij was dolgelukkig en er de andere kinderen deden heel gewoon tegen Izzy. Sommige ouders waren niet op de hoogte van Izzy's transformatie, anderen waren in de war en vroegen zich af of hij een meisje of een jongen was. Ik heb toen heel wat moeten uitleggen.

Ondertussen heb ik al veel gesprekken gehad met transgender experts en geleerd hoe ik moet omgaan met de reactie van ouders, de school en anderen. Zodat ik nu kan uitleggen wat transseksualiteit betekend. Ik heb veel geleerd, ook over mezelf. Soms miste ik mijn dochter, die nooit een dochter is geweest. Ik ben mee gegroeid en ook al was het vaak erg moeilijk, ik heb nu een gelukkige zoon die niet meer aan zelfmoord denkt en vele vriendjes heeft. We zijn nu zes jaar later en nog steeds is hij een jongen. Hij gebruikt de jongens toiletten op school, speelt bij het jongens basketbal team en wordt ook compleet aanvaard als jongen door de buitenwereld. Hij wordt nooit gepest of raar bekeken. En dit ondanks het feit dat we toch in een klein stadje wonen.

Sinds het najaar heeft hij een inplant die er voor zorgt dat zijn pubertijd wordt stopgezet. We laten Izzy zelf beslissen wanneer hij wil beginnen met de hormoon behandeling. Izzy gaat maandelijks naar een therapeut om te kijken of alles naar wens verloopt en om te kijken of hij niet van mening veranderd betreffende zijn sekse. Ondertussen weet ik dat er meer kinderen zijn zoals Izzy, en sinds kort regelen we af en toe een bijeenkomst met andere transgender kinderen waar hij mee kan spelen. We gaan ook vaak naar bijeenkomsten over gender identiteit en ik maak gebruik van een webgroep die ouders van transgender kinderen ondersteund.

Ik heb geleerd dat ouders van transgender kinderen de beste ouders ter wereld zijn. Ze houden onvoorwaardelijk van hun kind, zelfs wanneer ze het totaal niet begrijpen wat hun kind door maakt. Mijn advies aan andere ouders is om gewoon van je kind te houden zoals het is. Het gaat niet om wat jij denkt, het gaat niet om religieuze overtuigingen, het gaat om het kind. Wanneer je kind gelukkig is dan doe je als ouder wat juist is.

Het verhaal van Izzy staat samen met andere gelijkaardige verhalen in het boek: Transitions of the Heart: Stories of Love, Struggle, and Acceptance by Mothers of Transgender and Gender Variant Children door Rachel Pepper.

Extra:
De laatste jaren is men zich er steeds meer van bewust dat kinderen al vanaf de leeftijd van 2 jaar beseffen dat er iets niet klopt. En steeds meer mensen beseffen dat het verkeerd is om deze kinderen te vertellen dat het fout is zich te willen identificeren als iemand van de andere sekse. Sommige specialisten inzake gender identiteit zijn er van overtuigd dat het beter is om kinderen, nadat ze uitvoerig zijn onderworpen aan psychologische tests het best al op jonge leeftijd kunnen worden aanvaard zoals ze zijn. Waarbij sommige kinderen al vanaf de leeftijd van 10 jaar worden voorbereid om hun latere transformatie door het nemen van mannelijke of vrouwelijke hormonen.

Sommige mensen vinden dit beangstigend en noemen het onverantwoord. Maar vele jarenlange studies wijzen uit dat het beter is voor een mens dat hij of zij al op jonge leeftijd de sekse mag beleven zoals hij of zij die voelt. Veel oudere transseksuelen zeggen dat mochten ze nu opnieuw jong zijn ze er veel eerder waren aan begonnen. Het vroegtijdig aanvaarden van de eigen sekse door de omgeving bespaard vele trauma's die veel van de oudere generatie transseksuelen ervaren door pas op latere leeftijd een sekse operatie te ondergaan.

Nuttige links:
- Gender in de Blender: Informatieve en educatieve website rond gender en identiteit. Specifiek gericht naar jongeren, het onderwijs, leerkrachten KLIK HIER
- Genderstichting Belgie: KLIK HIER

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BRITSE 5-JARIGE IS JONGSTE TRANSSEKSUEEL (Februari 2012)
AUSTRALISCHE 10-JARIGE MAG VAN ZIJN BROERTJE EEN MEISJE ZIJN (April 2011)
HET VERHAAL VAN EEN IDENTIEKE TWEELING WAARVAN EENTJE TRANSGENDER IS (December 2011)

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
GOED NIEUWS VOOR BELGISCHE TRANSGENDERS
EERSTE ZWANGERE MAN TER WERELD MAG NIET SCHEIDEN VAN RECHTER
AMERIKAANSE POLITICA ZEGT IK BEN NIET HOLEBI MAAR PANSEKSUEEL + VIDEO
1 OP DE 4 CARIBISCHE MANNEN IS BISEKSUEEL
EERSTE HOLEBI GENERAAL NA AFSCHAFFING VERBOD HOLEBI'S IN HET LEGER IS EEN...
HETERO OLYMPIER WORDT HOMOSEKSUEEL
OBAMA MAAKT HOMOFOBISCH BETOGEN OP BEGRAFENISSEN DEELS VERBODEN
DUO SOEP VOORAF KOMT MET TWEEDE HOMO SONG + VIDEO
ITALIAANSE HOLEBI'S EN HETERO'S HOUDEN FACEBOOK ACTIE + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 August, 2012 en 4670 keer gelezen.