Broers die homo's aanvielen langer aangehouden, ontkennen homfobie en vernielden ook..

De homofobe broers Dimitri en Kevin die vorige week twee homo's hardhandig in elkaar sloegen in Aalst gaan ondanks het ontkennen van homofobe motieven niet in beroep tegen hun verlengde aanhouding.

Dimitri, 19, en Kevin, 28, deelden vorige week rake klappen uit aan Stefaan De Vits, 35, en Victor De Bolle, 55. De slachtoffers werden volgens het onderzoek, bevestigd door het parket, aangevallen omdat ze bevestigend reageerden op de vraag of ze homo waren. De broers werden aangehouden wegens opzettelijke slagen en verwondingen ingegeven door homofobe motieven. Maar hun advocaat, Kim Keersmakers, betwist dat de feiten werden ingegeven door homofobie. "De vechtpartij werd helemaal niet ingegeven door homofobie. De beklaagden betreuren de gebeurtenissen ten zeerste, " zei Keersmakers eerder in een persmededeling.

De raadkamer in Dendermonde bevestigde dinsdag de aanhouding van de verdachten en de verdediging ging daartegen niet in beroep. De broers blijven daardoor tot midden augustus in de cel, tenzij het verdere onderzoek nieuwe elementen oplevert.

Ondertussen blijkt ook dat de broertjes ook hun eigen woning onder handen namen, iets waar de huisbaas pas afgelopen woensdag achter kwam. Sinds een jaar verhuurde hij een woonst aan de broers via bemiddeling van het Aalterse OCMW. Toen de broertjes in de huurwoning trokken kreeg de huisbaas twee maand huur, maar dat was dan meteen ook de laatste keer dat hij centen zag. Huisbaas Freddy De Pauw zegt dat hij de jongens al een tijdje in het oog hield en al meermaals bij het OCMW had aangedrongen op controle, maar die vonden dat niet nodig. Nu blijkt de woning enkel nog goed te zijn voor de sloop. "Zowat alle ruiten van zowel boven- als benedenverdieping zijn uitgeslagen en de tuin is één grote wildernis. De deuren zijn volgeklad met graffiti en de keuken is helemaal uitgebroken. Het fornuis en de oven hebben ze allicht verkocht. Ook de douche werd uitgebroken en overal liggen lege drankblikjes en stapelt het afval zich op. Aan de bloedsporen te zien, werden de sloopwerken met de blote vuist verricht." aldus de huisbaas.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
NEEMT HOMOFOBIE EN GEWELD TEGEN HOLEBI'S IN BELGIE TOE??
NA 2DE HOMO IN ELKAAR GESLAGEN VRAGEN GENTSE HOLEBI'S CAMERA'S
MAGERE OPKOMST STILLE MANIFESTATIE TEGEN HOMOFOBIE IN AALST
SLACHTOFFER HOMOFOBE AANVAL IN AALST GETUIGT
HOMOFOBIE IN AMSTERDAM MEER MELDINGEN LICHTE DALING GEWELD
DE LAATSTE 9 GAY PRIDES WERELDWIJD (Juli) + FOTO'S EN 8 VIDEO'S
KINDERBOEK VAN 22 JARIGE HOMO ACTEUR NUMMER 1 IN BEST SELLER LIST
DE ANTWERP PRIDE KOMT ER WEER AAN + PROGRAMMA
GENEZEN AIDS PATIENT IS HOOP VOOR HOLEBI'S EN HETERO'S - HIV KAN WORDEN GENEZEN
DE HOMO TOP 100 KOMT ER WEER AAN - STEM MEE
GOD HOUDT VAN HOLEBI'S, EN ANTI HOLEBI IS EVEN ERG ALS APARTHEID
ROCK GIRLS AL VIER MAAND IN CEL NA PROTEST TEGEN PUTIN EN OPKOMEN VOOR HOLEBI'S
ZUID AFRIKAANSE HOLEBI'S PROTESTEREN OP NELSON MANDELA DAG
RESTAURANT WEIGERT BEDRIJVEN DIE HOLEBI VRIENDELIJK ZIJN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: nieuwsblad.be, clint.be.

Dit bericht is gepost op 28 July, 2012 en 2609 keer gelezen.