Genezen aids patient is hoop voor de toekomst voor holebi en hetero.
De eerste man die genezen is van HIV - Aids is een feit en geeft hoop voor de toekomst. Dat werd gezegd op het internationaal aids congres van 24 juli in Washington.

Timothy Ray Brown uit Berlijn is de eerste mens ter wereld die genas van de ziekte die wereldwijd 34 miljoen mensen heeft getroffen. Ondertussen is er ook nieuw aidsfonds opgericht dat de naam draagt van de eerste man die genezen werd verklaard van Hiv.

Brown vertelde op de conferentie dat hij genas van het virus nadat hij een beenmerg transplant kreeg voor leukemie in 2007. Omdat de donor een zeldzame genetische mutatie had die de receptor genaamd CCR5, die Hiv nodig heeft om in de cellen te komen, werd niet alleen zijn kanker maar ook de Hiv genezen.

Jason Warriner, klinisch directeur van de holebi gezondheids organisatie het Terrence Higgings Trust zei op de conferentie dat de Berlijnse patiŽnt grote hoop geeft voor de toekomst. "Sinds de start van de epidemie, 30 jaar geleden, is het begrijpen van hoe het virus werkt dramatisch verbeterd en heeft er voor gezorgd dat er medicatie kon worden gemaakt die de levenskwaliteit van de patiŽnt verbeterd." Volgens Warriner is het bovendien de eerste keer dat Hiv volledig uit een mensenlichaam is verdwenen.

De transplantatie die Timothy Ray Brown onderging was erg gecompliceerd en levensbedreigend, en wordt enkel uitgevoerd in extreme situaties. Volgens Warriner is de behandeling van Brown niet de behandeling, daar is men volgens hem nog naar op zoek. Maar het betekend wel dat de eliminatie van Hiv mogelijk is en dat is erg belangrijk voor de genezing ervan. Warriner zegt dat tot er een echt geneesmiddel is gevonden moeten mensen nog steeds veilig vrijen om zichzelf en anderen te beschermen. Want een transplantatie zoals die van Brown is onmogelijk te gebruiken om wereldwijd alle mensen te genezen. Bovendien eindigt de procedure voor 20% van de patiŽnten in de dood door het falen naar de zoektocht van de juiste donor. Wetenschappers gaan dus nu op zoek naar alternatieven.

Vlak voor de conferentie zei viroloog FranÁoise Barrť-Sinoussi dat de genezing van aids niet ondenkbaar is in de toekomst. In 2008 kreeg zij de Nobelprijs voor Geneeskunde voor haar bijdrage aan onderzoek naar Hiv, het virus dat aids kan veroorzaken. De belangrijkste hindernissen voor genezing van aids zijn niet wetenschappelijk, maar politiek, economisch en sociaal, zei Barrť-Sinoussi. In arme gebieden hebben patiŽnten bijvoorbeeld geen geld voor dure medicijnen. Ook komen mensen die zijn besmet met Hiv vaak in een kwaad daglicht te staan, wat hun behandeling bemoeilijkt. Daarnaast is er ook nog het feit dat 0,3 procent van de aidspatiŽnten geen ziekteverschijnselen krijgt, ondanks besmetting met Hiv. Wereldwijd zijn ruim 34 miljoen mensen besmet met Hiv, meer dan ooit. Dat blijkt uit cijfers van de VN-organisatie die aids bestrijdt.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
SCHOTLAND ZEGT JA TEGEN HOMOHUWELIJK
THE MUPPETS EN JIM HENSON CO PRO HOLEBI EN ANTI HOMOFOOB FASTFOOD KETEN
PUNK ROCK GIRLS AL VIER MAAND IN CEL NA PROTEST TEGEN PUTIN EN OPKOMEN VOOR HOLEBI'S
GOD HOUDT VAN HOLEBI'S, EN ANTI HOLEBI IS EVEN ERG ALS APARTHEID
RESTAURANT WEIGERT BEDRIJVEN DIE HOLEBI VRIENDELIJK ZIJN
VLAAMSE SCOUTS REAGEREN OP ANTI HOLEBI SCOUTS UIT AMERIKA
AMERIKAANSE SCOUTS BLIJVEN HOLEBI'S BUITEN GOOIEN, HOMO MAG BESCHIKKEN
EX HOMOFOOB 50 CENT KOMT OP VOOR FRANK OCEAN EN HOLEBI'S
KATHOLIEK PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S NA MOORD OP HOMO
VANAF VOLGENDE MAAND JAARLIJKS ANTI HOLEBI OPTOCHT
OPENLIJKE HOLEBI'S OP KOMENDE OLYMPISCHE SPELEN + INFO EN FOTO'S
MAAK KENNIS MET DE HOLEBI VOORVADER VAN 150 JAAR GELEDEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 July, 2012 en 3350 keer gelezen.