Weerwoord van en voor holebi vriendelijke Jacky Lafon en homo zanger Angelino, n.a.v leugens in de pers over holebi's...


Recent kon je al bij ons lezen over een uniek en leuk 'project' tussen holebi artiest en zanger Angelino en actrice Jacky Lafon, die samen een singel opnamen tegen homofobie.

Enkele dagen later verscheen er in de media een artikel over uitspraken van Jacky Lafon die waarschijnlijk menige wenkbrauwen deden fronsen. Omdat holebi.info niet zomaar alles wil geloven wat er in de media verschijnt, en omdat er net was kennis gemaakt met zo'n mooi initiatief tussen openlijk homo zanger Angelino en Jacky Lafon, in strijd tegen homofobie, kon holebi.info niet anders dan controleren of het artikel waar was, en of het ging om roddel en leugens, zoals er wel meer verschijnen in bepaalde weekbladen. En dus stuurde holebi.info een mailtje naar Angelino en Jacky.

Waar gaat het over. Ook naar aanleiding van de singel tegen homofobie werd er door weekblad Tv-Familie wat door gepraat met Angelino en Jacky Lafon in een persoonlijk interview, dat dan later zonder dat beiden het mochten na lezen, wat hen wel belooft was, werd gepubliceerd, en ondertussen integraal door andere media werd overgenomen. Er werd geschreven dat Jacky het volgende had gezegd: "Twee mannen die een kind opvoeden, daar heb ik het moeilijk mee. Moet dat kindje dan later zeggen 'Ik heb geen mama, enkel twee papa's? ' Homo's kunnen vast fantastisch voor een kind zorgen, maar ik vind dat een kind een mama en een papa nodig heeft. Een kind met twee papa's vind ik niet kunnen."

Na correspondentie met Angelino en Jacky kan en mag holebi.info als enige stellen dat dit grote leugens zijn. En dat Jacky ondertussen al haar ongenoegen heeft laten blijken bij de redactie van Tv-Familie. Bovendien is ze er niet goed van dat er zo'n leugens werden verspreid, want wat ze wl vertelde werd niet gepubliceerd. Sterker nog, haar woorden werden uit de context gerukt. Hieronder een weerwoord van Angelino en Jacky:

Jacky heeft over het onderwerp holebi ouderschap gezegd dat haar voorkeur weliswaar uit gaat naar een opvoeding door een mama en een papa, maar dit omwille van het kind zelf, omdat volgens haar bij een opvoeding door twee personen van hetzelfde geslacht kinderen tot de dag van vandaag, spijtig genoeg, nog steeds met vragen en opmerkingen (lees 'aanvallen') uit hun omgeving (en ook vaak van kinderen zelf) geconfronteerd. Jacky realiseert zich dat 2 homo's of 2 lesbiennes een even of zelfs betere opvoeding kunnen geven aan een kind dan dit in bepaalde hetero-situaties het geval is. Denk dan bijvoorbeeld maar aan de situaties waar bijvoorbeeld een kind wordt 'opgevoed' door hetero-ouders waar er iedere dag geruzied en geweld gepleegd wordt...om maar n voorbeeld te citeren.

De uitspraken van Jacky werden, en zoveel is duidelijk, door TV-Familie en de reporter in kwestie, zwaarwichtiger weergegeven en op een andere manier aangebracht in het bewuste artikel, dan wat zij hiermee heeft bedoeld en dit duidelijk om afbreuk te doen aan de integriteit van Jacky Lafon! Heel spijtig dat men op zo'n listige manier Jacky, iemand die de holebi-gemeenschap met wie zij het goed bedoelt en die haar nauw aan het hart ligt, in een negatief daglicht willen stellen en negatief willen laten overkomen... "Jacky is dus wel degelijk meer gay..." dan we zouden vermoeden, aldus Angelino.

Holebi.info hoopt met dit artikel bij te dragen aan een rechtzetting betreffende een bericht verschenen in de roddelpers en overgenomen door enkele andere media.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
BELG HOLEBI ARTIEST BRENGT SAMEN MET JACKY LAFON SINGEL UIT TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
DE HOMO TOP 100 KOMT ER WEER AAN - STEM MEE
OPENLIJKE HOLEBI'S OP KOMENDE OLYMPISCHE SPELEN + INFO EN FOTO'S
THE MUPPETS EN JIM HENSON CO PRO HOLEBI EN ANTI HOMOFOOB FASTFOOD KETEN
ZUID AFRIKAANSE HOLEBI'S PROTESTEREN OP NELSON MANDELA DAG
MAGERE OPKOMST STILLE MANIFESTATIE TEGEN HOMOFOBIE IN AALST
SLACHTOFFER HOMOFOBE AANVAL IN AALST GETUIGT
ELTON JOHN VS PNAU NA 22 JAAR OP 1 - TITELSONG EUROSONG LIED
AMERIKAANSE SCOUTS BLIJVEN HOLEBI'S BUITEN GOOIEN, HOMO MAG BESCHIKKEN
VLAAMSE SCOUTS REAGEREN OP ANTI HOLEBI SCOUTS UIT AMERIKA
GOD HOUDT VAN HOLEBI'S, EN ANTI HOLEBI IS EVEN ERG ALS APARTHEID
PUNK ROCK GIRLS AL VIER MAAND IN CEL NA PROTEST TEGEN PUTIN EN OPKOMEN VOOR HOLEBI'S
PROTEST TEGEN WANDELPAD VOOR LESBIENNES EN BISEKSUELE VROUWEN
EX HOMOFOOB 50 CENT KOMT OP VOOR FRANK OCEAN EN HOLEBI'S
LESBI TIENER HELPT POLITIE DADER VINDEN DIE HAAR & VRIENDIN KOGEL IN HOOFD JOEG
KATHOLIEK PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S NA MOORD OP HOMO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 July, 2012 en 3510 keer gelezen.