Punk rock girls al vier maand in cel na protest tegen Putin en pro holebi + video.
Mensenrechten activisten vragen de onmiddellijke vrijlating van de Russische girls punk band Pussy Riot. De dames zitten al vier maanden in de gevangenis wegens een anti Putin protest en opkomen voor holebi's.

Maria Alekhina, Ekaterina Samutsevich en Nadezhda Tolokonnikova worden beschuldigd van hooliganisme op basis van religieuze haat, na een het zingen van een protestlied in de Orthodoxe kerk in Moskou. Het lied 'Virgin Mary" is gericht tegen de huidige president Vladimir Poetin en bevat ook een passage over de vervolging van holebi's in Rusland en het verbieden van de Gay Pride.

Het trio zit al vier maanden in de gevangenis en riskeert een celstraf van zeven jaar. Afgelopen vrijdag oordeelde een rechter dat de dames zes maand in voorhechtenis moeten blijven. Mensenrechten groep Amnesty International roept inmiddels op tot de onmiddellijke vrijlating van de vrouwen die enkel op een vreedzame manier hun mening verkondigden.

Tijdens de demonstratie in de Christ the Saviour Cathedral droegen de meisjes gezichtsvermommingen (zie video). De song heet 'Virgin Mary' om een feministe te worden en Puttin te verjagen. Het lied klaagt ook de toewijding en het support aan van Putin tegenover sommige afgevaardigden van de Russische Orthodoxe kerk. Voorstanders van de dames zeggen dat ook al ging het om een protest song en shockeren, wanneer de meiden werden aangemaand de kerk te verlaten deden ze dat zonder problemen. De actie duurde slechts enkele minuten.

Een video montage van de actie heeft op het internet inmiddels de discussie geopend over het protest. De pers verantwoordelijke van Putin liet ondertussen weten dat het protest onaanvaardbaar was en dat de dames de gevolgen van hun actie zullen moeten dragen. En alhoewel een afgevaardigde van de Orthodoxe kerk om vergeving vroeg voor de protesterende dames, roepen andere kerk afgevaardigden op voor een zware en strenge straf op basis van haat tegen de religie. De drie dames zelf hebben al verschillende doodsbedreigingen ontvangen vanuit de kerkelijke gemeenschap. Zie hieronder de video van het protest:


EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
RUSLAND WORDT STEEDS MEER EEN ZWAAR HOMOFOBISCH LAND
EERSTE HOLEBI VEROORDEELD ONDER HOMOFOBE WET IN ST PETERSBURG

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
GOD HOUDT VAN HOLEBI'S, EN ANTI HOLEBI IS EVEN ERG ALS APARTHEID
RESTAURANT WEIGERT BEDRIJVEN DIE HOLEBI VRIENDELIJK ZIJN
KATHOLIEK PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S NA MOORD OP HOMO
VANAF VOLGENDE MAAND JAARLIJKS ANTI HOLEBI OPTOCHT + video
AMERIKAANS RAPPER BRENGT VIDEO SONG VERHAAL TEGEN HOMOFOBIE WAARIN HIJ MAN KUST + VIDEO
BRITSE PROF VOETBAL CLUB GAAT MEE DOEN AAN DE GAY PRIDE TEGEN HOMOFOBIE
EX HOMOFOOB 50 CENT KOMT OP VOOR FRANK OCEAN EN HOLEBI'S
VROUWEN VAN HOMO'S WERDEN BEDROGEN DOOR SITE - 16 MILJOEN VROUWEN GEHUWD MET HOMO
LADY GAGA LANCEERT EIGEN SOCIAL NETWERK SITE VOOR HOLEBI EN HETERO MONSTERS

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 23 July, 2012 en 2867 keer gelezen.