Openlijke holebi's op komende Olympische spelen + info en foto's.
Vrijdag 27 juli gaan de Olympische spelen in Londen van start. Dit jaar doen er 15 openlijke holebi's mee aan het sporttornooi. Vermoedelijk zijn er nog veel meer holebi's onder de 12 602 deelnemende atleten maar die zitten dan nog in de kast. Opmerkelijk aan de lijst openlijke holebi's is het feit dat er maar 2 mannen bij zijn.

Dit weekend protesteren holebi activisten in Londen nabij de meeting van het Olympisch comité, waarbij ze oproepen deelnemende landen uit te sluiten die in eigen land discrimineren op basis van ras, etnische achtergrond, seksuele geaardheid en gender identiteit. Het Olympische comité verbiedt discriminatie in de sport, dus moet dit ook door getrokken worden naar de deelnemende landen klinkt het.

Verder roepen enkele Britse holebi sportorganisaties zoals OutPlay Squash, Vrouwenvoetbal club Frontrunners, KB Kickboxing en Out Swim holebi's op zich meer aan te sluiten bij sportorganisaties. Naar aanleiding van de spelen zetten deze en 18 andere holebi sportorganisaties hun deuren open voor het holebi en hetero publiek waarbij er naast demonstraties ook tal van activiteiten en festiviteiten doorgaan.

VOORSTELLING OPENLIJKE HOLEBI ATLETEN OLYMPISCHE SPELEN LONDEN 2012


Matthew Mitcham

Australië - schoonspringen/duiken - geboren op 2 maart 1988 - werd in 2008 Olympisch kampioen schoonspringen op de 10-metertoren. In 2008 kwam hij uit de kast als homo en hoopte daarmee naar eigen zeggen de weg vrij te maken voor andere topsporters die in een soortgelijke situatie zitten.


Edward Gal

Nederland - paardensport/dressuurruiter - geboren op 4 maart 1970 - Gals levenspartner is collega-dressuurruiter Hans Peter Minderhoud. Hij werd Nederlands kampioen in 2002, 2004, 2009 en 2010. In 2009 werd hij eerste op het Europees kampioenschap in Windsor, in 2010 werd hij eerste in de Wereldcupfinale en tenslotte werd hij ook eerste in de Wereldruiterspelen.


Jessica Landström

Zweden - voetbal - geboren op 12 december 1984 - speelt in het Zweedse nationale team en de Duitse vrouwenclub FFC Frankfurt - werd in 2008 speler van het jaar en kreeg daarvoor de Zweedse voetbal award - kwam in 2008 uit de kast als lesbi.


Lisa Raymond

VS - tennis - geboren op 10 augustus 1973 - won al vier grandslamtoernooien in het dubbelspel. En in 2000 bereikte ze de eerste plaats op de wereldranglijst in het dubbelspel.


Judith Arndt

Duitsland - wielrennen - geboren op 23 juli 1976 - drievoudig wereldkampioen - Sinds 2006 woont ze met haar partner Petra Rossner in Leipzig - won verder nog verschillende belangrijke wedstrijden.


Seimone Augustus

VS - basketbal - geboren op 30 april 1984 - prof speelster bij WNBA, en momenteel spelende voor Minnesota Lynx, WBC Spartak Moscow Region en het US National team. Won verschillende titels met haar team - kwam in mei van dit jaar uit de kast en is eveneens sinds mei van dit jaar verloofd met haar vriendin LaTaya Varner.


Imke Duplitzer

Duitsland - schermen geboren op 28 Juli 1975 - won zilver op Olympische spelen 2004 en brons op de Wereldkampioenschappen in 2006 - kwam in 2002 uit de kast en is een fervente voorvechtster van gelijke rechten voor holebi's - op de Olympische spelen van Bejing weigerde ze aanwezig te zijn bij de openingsceremonie als protest tegen China's communistische overheid.


Megan Rapinoe

VS - voetbal - geboren op 5 juli 1985 - speelt momenteel voor Seattle Sounders en het Amerikaanse vrouwenvoetbalelftal - in de afgelopen vier jaar scoorde ze 25 doelpunten voor haar club - kwam dit jaar uit de kast als lesbi en heeft sinds drie jaar een relatie met Sarah Walsh, een Australische voetbalster


Marilyn Agliotti

Nederland - veldhockey - geboren op 23 juni 1979 - groeide op in Zuid-Afrika en woont sinds 2003 in Nederland - behaalde samen met haar ploeg zilver in 2007 in 2008 won zij met het Nederlandse dameshockeyteam de gouden medaille tijdens de Olympische spelen in Beijing - kwam pas vorig jaar uit de kast is getrouwd met Veronique Lemm.


Maartje Paumen

Nederland - veldhockey - geboren op 19 september 1985 - speelde tot op heden 135 interlands met 109 doelpunten voor de nationale vrouwenploeg - Op de Olympische Zomerspelen 2008 te Peking werd ze met elf doelpunten topscoren van het Olympisch hockeytoernooi allertijden, in 2008 won ze een gouden mediale - sinds 2011 is ze aanvoerder van het Nederlands Elftal - Ze heeft een relatie met Carlien Dirkse van den Heuvel, die ook mee doet aan de Olympische spelen van dit jaar.


Carlien Dirkse van den Heuvel

Nederland veldhockey - geboren op 16 april 1987 - relatie met Maartje Paumen - won in de periode 2004-2007 driemaal de landstitel en driemaal de Europa Cup I en speelde tot op heden 6 veldinterlands met 2 doelpunten voor de nationale vrouwenploeg.


Natalie Cook

Australië - beachvolleybal - geboren op 19 Januari 1975 - won in 2000 Olympisch goud en brons in 2003 - kwam in 1996 uit de kast als lesbi - met haar voormalige partner beachvollybalster Kerri Pottharst won ze in 1996 brons op de Atlanta Olympics en wonnen ze in dat zelfde jaar zilver op het wereldkampioenschap in Japan - ze heeft nu al enkele jaren een relatie met beachvolleybalster Sarah Maxwell en recent zijn ze getrouwd.


Alexandra Lacrabère

Frankrijk - handbal - geboren op 27 april 1987 - won brons in 2006 - en op het WK dames handbal 2011 scoorde ze vijf doelpunten in de kwartfinale en 10 goals in de halve finale - kwam pas dit jaar uit de kast als lesbi.


Carole Péon

Frankrijk, triatlon - geboren op 4 november 1978 - won zilver op het EK in 2010 - won nog verschillende andere prijzen - heeft een relatie met Jessica Harrison die ook mee doet aan deze Olympische spelen.


Jessica Harrison

Frankrijk, triatlon - geboren op 27 Oktober 1977 - geboren in Groot-Brittannië, woont sinds 1999 in Frankrijk - won een triatlon World Cup en enkele andere prijzen - werd 12de op de Olympische spelen in Beijing - heeft een relatie met Carole Péon.

Verder is er ook de Amerikaanse lesbische voetbal coach Pia Sundhage. De Amerikaanse worstelaarster Stephany Lee, die wel gekwalificeerd werd voor de spelen maar werd gediskwalificeerd na een falende anti doping test.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
BRITSE PROF VOETBAL CLUB GAAT MEE DOEN AAN DE GAY PRIDE TEGEN HOMOFOBIE
GOD HOUDT VAN HOLEBI'S, EN ANTI HOLEBI IS EVEN ERG ALS APARTHEID
RESTAURANT WEIGERT BEDRIJVEN DIE HOLEBI VRIENDELIJK ZIJN
VLAAMSE SCOUTS REAGEREN OP ANTI HOLEBI SCOUTS UIT AMERIKA
PROTEST TEGEN WANDELPAD VOOR LESBIENNES EN BISEKSUELE VROUWEN
ZANGER GORDON HEEFT NIEUW VRIENDJE - DIT KEER 17 JAAR JONGER
LESBI TIENER HELPT POLITIE DADER VINDEN DIE HAAR & VRIENDIN KOGEL IN HOOFD JOEG
EX HOMOFOOB 50 CENT KOMT OP VOOR FRANK OCEAN EN HOLEBI'S
DE ANTWERP PRIDE KOMT ER WEER AAN + PROGRAMMA
FILM BLACK SWAN KREEG MEESTE KLACHTEN OM LESBISCHE SEKS SCENE + VIDEO
KATHOLIEK PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S NA MOORD OP HOMO
AMERIKAANS RAPPER BRENGT VIDEO SONG VERHAAL TEGEN HOMOFOBIE WAARIN HIJ MAN KUST + VIDEO
VANAF VOLGENDE MAAND JAARLIJKS ANTI HOLEBI OPTOCHT + video
LADY GAGA LANCEERT EIGEN SOCIAL NETWERK SITE VOOR HOLEBI EN HETERO MONSTERS

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 July, 2012 en 10282 keer gelezen.