World (holebi) Pride 2012 Londen + foto's en video.Vandaag had Londen alle kleuren van de regenboog, want duizenden holebi's en transgenders vierden de World Pride. Dit jaar, wegens financiële problemen van de organisatoren zonder praalwagens. Onder de deelnemers ook afgevaardigden van Google, Smirnoff, British Airways, Ernst & Young, KPMG, Barclays, Co-Operative en PwC en vele anderen.

De World Pride is geen gewone Gay Pride maar een optocht met deelnemers en vertegenwoordigers uit verschillende landen. De eerste World Pride ging door in 2000 in Rome, de tweede in 2006 in Jeruzalem en in 2014 is het de beurt aan de Amerikaanse staat Toronto.

De optocht van vandaag werd voorgegaan door de (holebi & transgender) veteranen van 1972, de organisatoren van de allereerste Gay Pride in Londen veertig jaar geleden. De Britse holebi rechten activist Peter Tachell zei: "We vieren niet enkel de strijd van holebi's en transgenders voor vrijheid wereldwijd, maar ook de 40 jaar na de eerste Gay Pride in Groot-Brittannië. Dit zijn historische momenten en de spirit is geweldig vandaag, net zoals die van 1972. Het is bovendien fantastisch zoveel veteranen van toen te zien mee lopen in deze prachtige optocht.

Er werden verschillende leuzen geroepen zoals: Give us a G, give us an A, give us a Y, what does that spell? Gay. What is gay? Good. What else is gay? Angry.’ referenende naar het feit dat holebi's en transgenders nog steeds, ook in de UK, geen volledige gelijke rechten hebben. Waneer de optocht in Oxford Street aankwam riepen de deelnemers: "We're here, we’re queer, we’re not going shopping’.

Er deden veel holebi's en transgenders mee afkomstig uit verschillende landen inclusief politici zoals de Poolse Anna Grodzka, lid van het parlement voor de Republiek Polen, die bovendien de eerste transgender is die werd verkozen in haar thuisland. Onder de Britse politici: Chris Bryand, parlementslid van de Liberaal Democraten en eerste minister David Cameron die zei dat de UK het beste land van Europa is wanneer je holebi of transgender bent.

Verder was er ook veel kritiek te horen op huidig burgemeester Boris Johnson. Door financiële problemen werd deze World Pride serieus ingekort, sommige evenementen werden geannuleerd, andere uitbesteed, ook was er geen geld voor praalwagens e.a. Want 2012 is hét jaar waarin Londen te maken had met het diamanten jubileum van koningin Elizabeth II en ook de komende Olympische Spelen. Ook mede daarom was er niet voldoende geld beschikbaar, terwijl men al enkele jaren op voorhand wist dat de World Pride vandaag en in Londen zou doorgaan. Johnson deed geen enkele moeite om de World Pride te redden waardoor het evenement bijna niet kon doorgaan.

Openlijk homo lid van het parlement Chris Bryant noemde het evenement een schande voor Londen en zei dat Johnson meer had moeten doen. "Als jullie een burgemeester hadden gehad die om jullie gaf dan had dit evenement miljoenen kunnen opbrengen voor de stad". Liberaal Democraat Brian Paddick zei dat mocht hij burgemeester zijn geweest hij de dingen heel anders had aangepakt. "We hadden op de laatste moment niet voldoende sponsors voor een evenement zoals het had moeten zijn, en als Johnson zijn werk had gedaan en in actie was gekomen was de World Pride geweest zoals hij hoort te zijn".

Ondanks die enkele woorden van kritiek werd het toch een grote, mooie en vooral gezellige optocht die eindigde in een leuk feestje voor iedereen, dat waarschijnlijk nog zal doorgaan tot in de late uurtjes. Bekijk hieronder de video over de kleurige feestelijke World Pride:


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
DE AFGELOPEN 10 GAY PRIDES (HOLEBI OPTOCHTEN) + NEGEN VIDEO'S
15.000 PINK DOTS IN SINGAPORE VAN HETERO'S EN HOLEBI'S VOOR HOLEBI'S EN HETERO'S
PAUL DE LEEUW ZOEKT TIPS EN PUBLIEK VOOR SHOW IN VLAANDEREN, EN MAAKT BELOFTE + RADIO FRAGMENT
HOMOFOBIE DAALT BIJ BELGISCHE HOLEBI JONGEREN
MICROSOFT STEUNT HOMOHUWELIJK EN HOLEBI'S IN WASHINGTON
YANAIKA EN VRIENDIN HEBBEN TROUW- EN KINDERPLANNEN
TOENMALIGE 13-JARIGE BEROEMDE HOMOFOOB IS ALS 17-JARIGE PRO HOLEBI + 2 VIDEO'S
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S - HET ZIJN ER 25 DEZE MAAND
BELG VEROORDEELD VOOR HOMOFOBISCH GEWELD IN OOSTENDE
JAMAICAANSE ZANGERES KOMT UIT DE HOLEBI KAST + 2 VIDEO'S
NIKE: BE TRUE: SNEAKERS TEGEN HOMOFOBIE + VIDEO
ZANGER GORDON GEEN KIDS, VOELT ZICH OKE EN OP COVER NIEUW ZINE
HETERO'S WORDEN ZELFS VAN NEP HOLEBI'S MEER HOLEBI VRIENDELIJK

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 July, 2012 en 2759 keer gelezen.