Obama zet opnieuw grote stap in strijd gelijkheid voor holebi's.







Opnieuw heeft de Amerikaanse president Barack Obama een grote stap gezet in het streven naar gelijke rechten voor holebi's. Eerder liet hij in een historische uitspraak weten voorstander te zijn van de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.

En zopas heeft de president opnieuw een grote stap gezet. Dit keer in het streven naar gelijke relatierechten van homo en lesbische koppels in de VS. Op een door holebi's georganiseerde fondsenwervingsbijeenkomst voor zijn herverkiezing, zei hij in New York vůůr afschaffing van de DOMA-regeling te zijn. Volgens hem is de wet achterhaald.

De DOMA werd in de jaren 90 ingevoerd door Bill Clinton. Deze Defense of Marriage Act bepaalt dat de overheid alleen burgerlijke huwelijken erkent die tussen mannen en vrouwen zijn gesloten. De bepaling heeft grote financiŽle en juridische gevolgen voor homo- en lesbienne paren die zijn getrouwd in staten waar dat is toegelaten: de overheid erkent hun huwelijk immers niet. De maatregel kwam er destijds onder druk van de meerderheid van Republikeinen.

Obama zei: "Iedereen in dit land moet gelijk zijn en verdiend een gelijke behandeling. We zijn nooit slechter geworden door gelijke rechten en verantwoordelijkheden aan iedereen te geven. Dat verzwakt gezinnen niet, het maakt ze sterker." Daarnaast noemde hij de DOMA-regeling een maatregel die wellicht ongrondwettelijk is. Obama verklaarde ook nog dat het nu duidelijk is waar hij en zijn Republikeinse tegenkandidaat Mitt Romney voor staan. "Hij wil terug in de tijd gaan, ik kies voor vooruitgang."

Ondertussen heeft een openlijke sponsor van Mitt Romney zijn geld terug gevraagd. De man is van mening dat het verzet van Romney tegen trouwrechten voor homo's en lesbiennes een schending is van zijn politieke beloftes in het verleden. Volgens deze man was Romney, die in het verleden gouverneur van de staat Massachusetts was, en waar bovendien het homohuwelijk het eerst legaal was in de VS, destijds meer vooruitstrevender dan hij nu verkondigt in zijn presidentiŽle campagne, waarin hij ijvert voor een verbod op het homohuwelijk in de Amerikaanse grondwet.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
TEGENKANDIDAAT OBAMA PESTTE VROEGER HOMO'S + CAMPAGNE TEAM OBAMA GESTART + VIDEO
HISTORISCH PRESIDENT OBAMA EINDELIJK OPENLIJK PRO HOMOHUWELIJK
UNIEK UITGELEKTE MAIL AAN REPUBLIKEINSE PRESIDENTSKANDIDATEN ROEPT OP TOT MEER HOLEBI VRIENDELIJKHEID
38ste AMERIKAANSE STAAT WAAR HET HOMOHUWELIJK BIJ WET VERBODEN IS, IS EEN FEIT
OPMERKELIJK HOMO PARTNER VAN KATHOLIEKE PRIESTER KRIJGT PENSIOEN RECHT
50-JARIGE AMERIKAANSE ACTRICE KOMT UIT DE KAST MET VROUW EN KINDEREN
UNIEK HETERO PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN MEEST GEVAARLIJKE AFRIKAANSE LAND
ELLEN DEGENERES VOOR 12 EMMY AWARDS GENOMINEERD
HOLEBI INFO ONDERZOCHT HOMOFOBIE IN BELGIE + UITSLAG + VERGELIJK ANDERE ONDERZOEKEN
PUNK ROCKER UIT DE KAST ALS TRANSGENDER
GEZOCHT HOMO SPERMA OM LANGE WACHTLIJST WEG TE WERKEN
ELLEN DEGENERES 15 JAAR UIT DE KAST + SPECIALE VIDEO
BELGISCHE STRAFMAAT HOLEBI GEWELD WORDT ZWAARDER, O.A BIJ DOODSLAG LEVENSLANG.
78 JARIGE BRITT S WERELDS OUDSTE TRANSSEKSUEEL
VLAAMSE SCHRIJFT KINDER BOEKJE OVER ANDERS ZIJN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 May, 2012 en 3168 keer gelezen.