16-jarige homo na falen exorcisme behandeling opgesloten in instelling door vader.Eerder kon je bij ons lezen dat Rusland steeds homofobischer wordt. Voor sommige holebi's nu al realiteit:

Een 16-jarige Russische jongen is zopas ontsnapt uit een rehabilitatie Kliniek waar zijn vader hem liet opsluiten toen hij uit de kast was gekomen als homo. De jongen verbleef 12 dagen tegen zijn wil in de kliniek.

Ivan Kharchenko, 16, werd door zijn vader verplicht opgenomen in een rehabilitatie Kliniek onder het mom van een drug verslaving. Na een verplicht verblijf van twaalf dagen werd hij bevrijdt door vrienden en de Russische homo activist Dmitry Aleshkovsky en Ilya Ponomaryov, een afgevaardigde van het Russisch federale Lagerhuis.

Ivan werd opgenomen nadat zijn grootmoeder hem eerst naar een 'heks' had gebracht om hem via exorcisme te genezen van zijn homoseksualiteit. Toen dit niet lukte trok Ivan's vader naar enkele dokters voor medische hulp. Ivan's vader had tegen de jongen gezegd dat hij liever een gehandicapte zoon had dan een homo zoon.

En ook al werd Ivan opgenomen onder het mom van drug en alcohol gebruik, volgens zijn advocaat Violetta Volkova was er geen bewijs dat de jongen deze middelen gebruikte. Wel werd hij door de instelling verdoofd waardoor hij een tijd lang de namen van zijn vrienden vergat. De activisten die Ivan vrij kregen deden dit op basis van het feit dat de jongen daar tegen zijn wil zat en beschuldigden de instelling van ontvoering. Ondertussen verblijft Ivan bij zijn moeder die geen problemen heeft met het feit dat haar zoon homo is. De politie heeft een onderzoek ingesteld om te onderzoeken hoe hij in de instelling terecht kwam.

In januari ging in St Petersburg een wet van kracht die homoseksualiteit 'promoten' verbied. De wet legt een boete op aan mensen die informatie verstrekken over holebi's. Ook verboden zijn: homoseksualiteit 'promoten' aan minderjarigen, openbare bijeenkomsten van of georganiseerd voor de rechten van holebi's, informatie over holebi's op het internet en in de media. Ook holebi optochten, holebi literatuur, holebi theater of anderen die openlijk holebi's ondersteunen zijn bij deze wet verboden. De geld boete kan tot tien keer verdubbeld worden als 'promotie' gebeurd door staatslieden en bedrijven. De kans bestaat dat de wet binnenkort in geheel Rusland van kracht zal zijn. Uit onderzoek blijkt dat 88 procent van de Russen achter deze wet staat, terwijl 94 procent van hen zegt nog nooit in aanraking te zijn geweest met holebi 'propaganda'.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
RUSLAND WORDT STEEDS MEER EEN ZWAAR HOMOFOBISCH LAND.
HOMOFOBE WET AANGENOMEN IN SINT PETERSBURG.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
NEDERLANDSE KUSSENDE HETERO ACTEURS OP COVER L'HOMO + VIDEO MAKING OF
SAS UITGEROEPEN TOT FAV VLIEGTUIGMAATSCHAPPIJ V HOLEBI'S + VIDEO HOMO VOETBALLER
WINNAARS GLAAD MEDIA AWARDS (HOLEBI PRIJZEN VOOR...) DEEL 2
HET GAAT NIET GOED MET BRITSE HOLEBI'S, IN HET BIJZONDER MET HOMO'S EN BI'S
ZANGER GORDON ZOEKT EEN OUDERE VRIEND
1ste HOMOHUWELIJK IN VLAAMSE SOAP & HOLEBI'S BLIJ MET GEEN VERWIJFDE HOMO'S
JOODSE MASORTI BEWEGING LAAT HOLEBI'S RABBIJN WORDEN.
EERSTE ZWANGERE MAN TER WERELD WORDT ALLEENSTAANDE PAPA VAN DRIE.
LEISHA HAILEY (L WORD) EN CAMILIA GREY BRENGEN MET UH HUH HER MUZIEKVIDEOCLIP UIT + VIDEO
ACTEUR EN HETERO HUNK BESCHAAMD DAT HOMOHUWELIJK NIET OVERAL LEGAAL IS.

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 April, 2012 en 2851 keer gelezen.