Nederlands boek over holebi moorden uit de handel gehaald.Een boek over moorden op Nederlandse homo's en lesbiennes is per direct uit de handel genomen. Dat heeft de uitgever van het boek vrijdag beslist nadat de nabestaanden van de in 2003 vermoorde Alex Wiegmink een kort geding hadden aangekondigd.

Het boek 'De Roze Moorden' van de Zwolse journalist Paul Hofman werd uit de handel gehaald. Het boek kwam in opspraak door een hoofdstuk over de moord op Alex Wiegmink. Volgens de nabestaanden was hij geen homo. De zaak van Wiegmink is niet opgelost en de dader werd nooit gevat. De drie zoons van Alex Wiegmink spraken van een “grove aantasting van de nagedachtenis van hun vader” en “een ernstige inbreuk op hun persoonlijke levenssfeer.” en die reden eisten zij een publicatie- en verspreidingsverbod van het boek zolang daarin de zaak Alex Wiegmink is opgenomen. Uitgeverij Just Publishers besloot het kort geding, dat aanvankelijk voor aanstaande maandag gepland stond, niet af te wachten en nam het boek per direct uit de handel.

Mogelijk komt er later wel een heruitgave zonder Alex verhaal erin. Het boek werd op 28 maart in het hoofdbureau van de Amsterdamse politie gepresenteerd in aanwezigheid van journalisten en politie- en justitiefunctionarissen. Herman Bolhaar, de hoogste baas van het Openbaar Ministerie, noemde het toen “een grote eer” om het boek in ontvangst te mogen nemen. En Pieter-Jaap Aalbersberg, hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie, kondigde zelfs aan dat het een “standaardboek voor grootschalige opsporingsteams bij homogerelateerd zou moeten worden”. Ondertussen bestaat de kans dat de familie van Wiegmink een schadevergoeding zal eisen van de schrijver.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
OPEN VLD'ers DIENDEN WETSVOORSTEL IN VOOR ANONIEME KLACHTEN VAN HOLEBI'S OVER GAYBASHING.
HETERO RUS OPGEPAKT VOOR STEUN AAN HOLEBI'S + TEKEN PETITIE TEGEN HOMOFOBE WET.
ACTRICE TAMMY L MICHAELS WIL MEER ALIMENTATIE VAN EX MELISSA ETHERIDGE
ONDERZOEK TOONT STEEDS MEER AAN DAT SOMMIGE HOMOFOBEN HOLEBI ZIJN.
EERSTE HOMOKUS IN SOAP NEIGHBOURS + FILMPJE.
BRITS HOMO FLAMINGO KOPPELTJE VIJF JAAR SAMEN MET 3 KUIKENS.
PRESENTATRICE TRUUS DRUYTS EN VRIENDIN UIT ELKAAR.
BUITENLANDSE HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IN ARGENTINIE.
BOEK VOORSTELLING: DE NACHT DAT DE STERREN DANSTEN. (GEEN HOLEBI BOEK)
VROUWELIJKE FAN BEZORGD ZANGER BOY GEORGE EEN BLAUW OOG.
NEDERLANDSE HOMO'S MOGEN WELDRA BLOED GEVEN - UPDATE: BLOEDBANK WIL NIET MEE WERKEN.
ANTWERPS BISSCHOP POSITIEF OVER HOLEBI'S EN GEHUWDE PRIESTERS IN DE KERK.

MEER NIEUWS: KLIK HIERBron: hartvannederland.nl en peterrdevries.nl

Dit bericht is gepost op 13 April, 2012 en 2399 keer gelezen.