15 lesbische meisjes en tomboy's vermoord in Thailand.
De mensenrechten organisatie The International Gay and Lesbian Human Rights Organisation heeft een brief gestuurd aan de Thaise overheid om vragen te stellen over het aantal homofobe moorden op lesbische meisjes en vrouwen en meisjes die worden omschreven als tomboys in de afgelopen zes jaar.

In zes jaar tijd zijn er ruim 15 lesbische meisjes en tomboy's vermoord in Thailand. De mensenrechten organisatie vraagt om opheldering. De moorden gebeurden tussen 2006 en 2012 en werden door de politie omschreven als passionele moorden en niet als haatmisdaden tegen holebi's.

In het recentste geval ging het om een 14-jarig meisje die meermaals door haar vader werd verkracht en daarna vermoord omdat ze veel en graag omging met tomboy's. In december 2011 werden twee tomboy's vermoord terug gevonden. In beide gevallen vermoede de politie dat de moorden werden gepleegd omdat de slachtoffers omgingen met vrouwen.

De holebi mensenrechten organisatie heeft verder nog een lijst van tien gevallen, inclusief de moord op een 17-jarige en een incident uit 2011 waarbij een vrouw werd vermoord door de ex vriend van haar ex vriendin. De brief die vraagt om opheldering over deze moordzaken werden door gestuurd naar Thailands inspecteur van vrouwen zaken en familie, de commissaris generaal, de Royal Thai police en naar de minister van buitenlandse zaken.

Extra: een tomboy is een meisje of vrouw die zich volledig kleed en gedraagt als jongen of man. Niet te verwarren met transseksuelen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 March, 2012 en 3503 keer gelezen.