Peru: Ex-leider Lichtend Pad bekent holebi moorden.


Kameraad Artemio (foto), oud-leider van de maoïstische rebellenbeweging Lichtend Pad in Peru bekende afgelopen vrijdag honderden moorden, de meerderheid van de slachtoffers werden enkel vermoord omdat ze holebi of transgender waren.

Artemio vermoorde naar eigen zeggen spionnen, collaborateurs van de ordetroepen, verraders van de partij (Lichtend Pad), delinquenten die de naam van de partij misbruikten, gewone delinquenten en holebi's en transgenders. De moorden werden gepleegd tussen 1989 en 2011.

Onmiddellijk na de bekendmaking van de verklaring heeft de homorechtenorganisatie MHOL (Movimiento Homosexual de Lima) de moorden op holebi's en transgenders veroordeeld. Het MHOL bereidt zich nu voor op het vertegenwoordigen van de holebi slachtoffers in de rechtszaal. ‘We eisen een zware straf die het leed van holebi’s tijdens het gewapend conflict in Peru weerspiegelt. We hopen dat er op die manier een voorbeeld kan worden gesteld en dat de vervolging en moorden op holebi's en transgenders niet worden vergeten.’

Het MHOL schat dat er sinds 1986 zeker 500 holebi's en transgenders enkel omwille van hun seksuele geaardheid zijn vermoord door de rebellenbeweging Lichtend Pad en MRTA (Movimiento Revolucionario Túpac Amaru, actief in Peru in de jaren ’80 en ’90). Een anoniem slachtoffer van het Lichtend Pad verklaarde op de Waarheids- en Verzoeningscommissie (opgericht in 2001 om onderzoek te doen naar de schending van de mensenrechten; gesloten in 2003) dat ‘bij homoseksuele slachtoffers de penis werd afgehakt en in stukken gesneden voordat ze werden vermoord’. Op 6 augustus 1986 vermoordden de rebellen 10 ‘ongewenste’ homoseksuelen in Aucayacu en op 12 september 1988 schoten ze er 8 neer in Pucallpa, voor de ogen van een groep journalisten.

‘Kameraad Artemio’, wiens echte naam Florindo Eleuterio Flores is, werd op 12 februari 2012 opgepakt in de regio Alto Huallaga (Peru). Zijn beweging, het Lichtend Pad, teisterde het land in de jaren tachtig en negentig met aanslagen en terreur. Deze strijd heeft aan minstens 70.000 mensen het leven gekost.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
SENAAT LIBERIA WIL ANTI HOLEBI WET ZWAAR VERSTRENGEN.
OSCAR VOOR ACTEUR UIT HOLEBI FILM.
9 SOORTEN HOLEBI THEE OP DE MARKT GEBRACHT.
SERVISCHE STAD START OPVANGHUIS VOOR HOLEBI'S.
ACTEUR MATT LUCAS STOPT MET TWITTER NA GRAP OM DOOD VAN ZIJN EX VRIEND.
HOLEBI ZIJN MOET TERUG STRAFBAAR WORDEN GEMAAKT, ALDUS POLITIEK IN INDIA.
BELGISCHE HOLEBI POLITIE (RAINBOW COPS BELGIUM) GAAN VAN START.
JUSTIN TIMBERLAKE KRUIPT IN HUID VAN ELTON JOHN.
BRITSE 5-JARIGE IS JONGSTE TRANSSEKSUEEL.
8ste AMERIKAANSE STAAT WAAR HOLEBI'S KUNNEN TROUWEN, NEGENDE ONDER VETO.
ACTRICE FRAN DRESCHER GAAT HOLEBI'S TROUWEN + FILMPJE.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 February, 2012 en 2766 keer gelezen.