Achtste Amerikaanse staat waar homo's en lesbi's mogen trouwen, negende onder veto.
Weldra wordt de Amerikaanse staat Maryland de achtste Amerikaanse staat waar homo's en lesbiennes mogen trouwen. Het huis van Afgevaardigden van deze staat heeft zopas een wetsvoorstel aangenomen dat dit moet mogelijk maken.

Het wetsvoorstel werd ingediend door gouverneur Martin O'Malley en verwacht wordt dat ook de senaat snel het wetsvoorstel zal aannemen. "Dit is een mensenrechtenonderwerp van onze generatie," zei democratisch afgevaardigde Keiffer Michael. Gouverneur O'Malley zei: "Dit wetsvoorstel is er om er zeker van te zijn dat iedere familie in Maryland de mogelijkheid heeft om zijn kinderen te laten opgroeien in een liefhebbend en stabiel huis, een thuis dat ook volgens de wet geheel gelijk is."

Uit de Amerikaanse staat New Jersey kwam deze week in het begin goed nieuws omdat daar het parlement een wetsvoorstel om het huwelijk open te stellen voor homo's en lesbiennes had goedgekeurd met 42 stemmen voor en 33 tegen. Maar de republikeinse gouverneur Chris Christie stelt zijn veto waardoor het feestje niet door gaat. Hij is wel een voorstander van een referendum waarbij het volk dus moet beslissen of er al dan niet een homohuwelijk komt.

Begin deze maand werd de Amerikaanse staat Washington de zevende staat waar homo's en lesbiennes mogen trouwen. En eerder ging de soap in Californie weer verder, daar werd het homohuwelijk goedgekeurd maar tegenstanders dienden al een resolutie in om deze terug af te schaffen. Een vete die al jaren speelt waardoor het homohuwelijk de ene keer legaal is en de volgende keer illegaal. Momenteel mogen homo's en lesbiennes trouwen in de staten: Connecticut, Iowa, Massachusetts, Vermont, New Hampshire Washington, en en het District Columbia (= de hoofdstad Washington) en nu dus ook Maryland. Partnerregistraties staan open voor homo's en lesbiennes in de staten: California, Berkeley, Colorado, Maine, Maryland, Nevada, Oregon, Washington, Washington, D.C, Wisconsin, Delaware en Hawaii.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
ZEVENDE AMERIKAANSE STAAT WAAR HOMO'S EN LESBIENENS MOGEN TROUWEN.
TWEE NIEUWE AMERIKAANSE STATEN WAAR HOLEBI'S LEGAAL MOGEN PARTNEREN.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOMOHUWELIJK NU WEER LEGAAL, STRAKS WEER ILLEGAAL IN CALIFORNIE.
SCHOLEN VERPLICHT OM LES TE GEVEN OVER HOLEBI'S EN TRANSGENDERS.
VLAAMS HOLEBI THEATER BRENGT VOOR HET EERST EEN VROUWENSTUK.
ACTRICE FRAN DRESCHER GAAT HOLEBI'S TROUWEN + FILMPJE.
KUS WEDSTRIJD GEWONNEN DOOR HOMO KOPPEL + FILMPJE EN FOTO'S.
HET VLAAMSE STRANGELOVE HOLEBI FILMFESTIVAL KOMT ER WEER AAN.
MOGELIJK NOBELPRIJS V D VREDE VOOR WIKILEAKS SPION & OPENLIJKE HOMO SOLDAAT MANNING.
ROSIE O'DONNELL EN VRIENDIN PLANNEN HUWELIJK EN BABY.
ONDERZOEK VALSE FACEBOOK PROFIELEN VAAK BISEKSUEEL.
NA GOLDEN GLOBE NU OOK BAFTA AWARD VOOR ACTEUR UIT HOLEBI FILM.

LEES OOK:
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - ANDER NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - BUITENLANDS NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - SHOWBIZZ NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - BINNENLANDS NIEUWS.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 February, 2012 en 2770 keer gelezen.