Onderzoek: tieners van lesbische moeders zijn...


Uit een nieuw internationaal onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven van tieners die worden opgevoed door lesbische moeders niet verschilt van die van een vergelijkbare groep jongeren die opgroeiden met heteroseksuele ouders.

Zowel de 17-jarigen die werd opgevoed door twee moeders als die werden opgevoed door heteroseksuele ouders beantwoordden vragen zoals 'ik kan goed opschieten met mijn ouders/verzorgers' en 'ik heb een goed gevoel over mezelf'. Bij de tieners die werden opgevoed door twee moeders ging het om moeders die al lesbisch waren toen de kinderen werden geboren.

'In de afgelopen 30 jaar hebben onderzoekers steeds gevonden dat de dochters en zonen van homoseksuele ouders psychisch goed aangepast zijn en nu blijkt dat dit voor tieners ook het geval is', zegt onderzoeker Loes van Gelderen van de Universiteit van Amsterdam.

Verder werd er ook geen verschil gevonden tussen kinderen die verwekt waren door een anonieme of een bekende donor, tussen kinderen die al dan niet te maken hadden met discriminatie omwille van hun lesbische moeder en tussen kinderen van moeders die al dan niet bij hun partner bleven. Verder bleek dat de ondervraagde tieners die worden opgevoed door twee moeders even gelukkig zijn als kinderen die worden opgevoed door hetero's. En tot slot bleek eveneens dat geen van de kinderen opgevoed door homo of lesbische ouders zelf holebi was, met andere woorden ze zijn allemaal hetero. De studie werd gepubliceerd in het Journal of Developmental and Behavioral Pediatrics.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 January, 2012 en 4694 keer gelezen.