In het openbaar kussende lesbiennes roept agressie op.
Uit een nieuw Nederlands onderzoek blijkt dat vrouwen of meisjes die elkaar zoenen of op een andere manier in het openbaar hun affectie voor elkaar tonen, kans lopen met geweld te maken te krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van kennisinstituut Movisie, dat agressie en geweld tegen lesbische vrouwen onderzocht.

De onderzoekers spraken 24 vrouwen die 54 incidenten van antilesbisch geweld meldden. Daarbij bleek dat ze onder meer te maken kregen met belediging en bedreiging, maar ook met zware mishandeling, poging tot doodslag, aanranding en verkrachting.

Wat meteen in het onderzoek opvalt, is het feit dat lesbische meisjes en vrouwen minder vaak dat homo's incidenten melden. Vrouwen zouden zich meer schamen voor het, vaak seksueel getinte geweld, en denken vaker dat het zinloos is om aangifte te doen of ze bagatelliseren het. Ook zouden ze vaak te maken krijgen met een weinig behulpzame politie die in veel gevallen afraadt om aangifte te doen vanwege gebrek aan bewijzen. Volgens de stichting Ondersteboven, die opdracht gaf tot het onderzoek, is geweld tegen lesbische vrouwen relatief onzichtbaar in de media en in de officiële statistieken van politie en antidiscriminatiebureaus. De onderzochte incidenten zijn in slechts één geval terug te vinden in de politiestatistieken als antilesbisch geweld.

De organisatie vraagt dan ook om ook geweld tegen lesbiennes te melden bij de politie. Eerder deze maand werd bekend dat het Openbaar Ministerie, politie en homobelangenorganisatie COC gaan samenwerken om geweld tegen homo's en lesbiennes aan te pakken.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
HOMOFOBIE IN NEDERLAND STRONT OF HETEROPORNO IN DE BRIEVENBUS.
AANTAL WEGGEPESTE HOLEBI'S GROEIT IN NEDERLAND + Tv programma op komstholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 December, 2011 en 6520 keer gelezen.