Belgische moslim extremisten bedreigden lesbi moslima en andere moslims in Amsterdam.Een groep van ongeveer 20 moslimmannen van Sharia4Belgium hebben gisterenavond een discussieavond over een moderne islam in Amsterdam verstoord. Leden van de Mobiele Eenheid, de oproerpolitie in Nederland, moesten eraan te pas komen om de groep naar buiten te werken.

De extremistische Belgen bedreigden de Canadese lesbische moslima Irshad Manji (foto links) en Nederlands GroenLinks Kamerlid Tofik Dibi (foto rechts). Toen het debat pas bezig was gingen plots de deuren van de zaal open en stormden ruim twintig moslimfanatici binnen. Ze gooiden met eieren en riepen jullie zijn niet islam! en eisten dat Dibi en Manji van het podium zouden verdwijnen.

Dibi: "Wat echt mooi was om te zien, en dat heb ik nog nooit meegemaakt, was dat de hele zaal voor ons ging staan. En wij hebben gezegd, terwijl ze aan het schreeuwen waren: 'We verroeren geen vin. We gaan niet van het podium af, we blijven hier staan. Jullie hebben maar naar ons te luisteren. En als het jullie niet zint om ons te horen spreken, dan moeten jullie wegzappen."

Vervolgens kwam de politie binnen die de relschoppers verwijderden. Twee van hen zijn aangehouden. Tweede Kamerlid Tofik Dibi (GroenLinks) en de lesbische schrijfster en moslimactiviste Irshad Manju hebben aangifte gedaan bij de Amsterdamse politie. "Het verstoren van het debat laat zien dat het ook in Nederland nodig is om over de vrije en gematigde islam te blijven praten", reageerde Dibi na afloop. Hij was niet geschrokken, wel strijdbaar.

Opmerkelijk was de steun die o.a Tofik kreeg van Geert Wilders die via Twitter zei: "Tofik Dibi verdient geen eieren van radicale moslims en verstoring bijeenkomst. Zeer kwalijk incident, hij moet kunnen zeggen wat hij wil." Tofik meldde dat hij daarnaast nog vele lieve en steunende mails had gekregen van andere PVV-Kamerleden.

Extra info: Irshad Manji (Oeganda, 1968) is een Canadese schrijfster, journaliste en activiste van Zuid-Aziatische afkomst. Zij ijvert voor de modernisering van haar geloof de islam en is een uitgesproken feministe.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 December, 2011 en 3715 keer gelezen.