Onderzoek Holebi's meer op datingsites dan hetero's en andere verschillen.

Datingsite Parship deed onderzoek naar het dating gedrag van holebi's en hetero's. Voor beide blijken voor Nederlandse vrijgezellen datingssites dé manier om iemand te ontmoeten.

Het grootste deel van de heteroseksuele vrijgezellen is op zoek naar een vaste partner. Maar slechts 1 op de 10 onderneemt actie om de ware te ontmoeten.

Holebi singles blijken dan weer méér en vaker te daten dan hetero's. Daarnaast blijken holebi's ook minder moeite te hebben om thuis af te spreken (30%) en te zoenen (44%) of seks (57%) te hebben op hun eerste date.

Opvallend is dat zowel homo's, lesbiennes als biseksuelen over het algemeen langer single zijn dan heteroseksuelen. Ruim 62% van de ondervraagden gaf aan langer dan vijf jaar single te zijn.

Zowel datingsites als andere online platformen blijken voor Nederlandse singles de meest belangrijke manier om iemand te ontmoeten.

Vooral hoogopgeleide homo's blijken een voorkeur voor deze vorm van dating. Volgens psychologe Mathilda van Maaren zijn veel holebi's casual daters en spreken ze sneller af zonder al te veel verplichtingen. Dit zou vooral te wijten zijn aan het feit dat de seksuele belevingswereld bij mensen die op hetzelfde geslacht vallen meestal gelijk zijn waardoor de verwachtingen vooraf duidelijker zijn dan bij heteroseksuelen. Bij homo's zou dit sneller uitdraaien op het meteen hebben van seks tijdens een eerste date.

Verder blijkt dat homo's en lesbiennes vaker thuis afspreken dan heteroseksuelen.

Gespreksonderwerpen die men tijdens de eerste date gepast vindt, zijn karaktereigenschappen, interesses en ambities.

Tijdens de eerste date lopen homo’s en lesbiennes harder van stapel dan hetero's.

Naast de traditionele afscheidskus (48%),
Zijn ook zoenen (44%) en seks (57%) populair.

De meeste hetero's gaan op de eerste date het liefst iets drinken in een rustig café of op een terras (71%).

Bij zowel hetero's als holebi's scoort een ideale partner vooral wanneer hij of zij humor (57%) heeft, een leuk karakter heeft (56%), zorgzaam is (35%) en/of intelligent is (34%).

Voor bijna zes op de tien holebi's (57%) blijkt seksuele aantrekkingskracht ook een belangrijke factor te zijn.

En tot slot zijn woonplaats, financiële zekerheid en een eventuele kinderwens zijn bij holebi's minder belangrijk dan bij hetero's.


Bron: parship.nl

Dit bericht is gepost op 27 November, 2011 en 4270 keer gelezen.