Nieuwe Spaanse premier diende bezwaarschrift in om homohuwelijk af te schaffen.

De verkiezingsoverwinning van de conservatieve partij van Mariano Rajoy die nu eerste minister is van Spanje, is slecht nieuws voor de vele homo's en lesbiennes in het land. Want Rajoy wil niets liever dat het homohuwelijk afschaffen.

In 2005 werd Spanje het derde land ter wereld dat het burgerlijk huwelijk openstelde voor homo's en lesbiennes. Dat gebeurde toen onder leiderschap van toenmalig premier Zapatero. Maar de nieuwe eerste minister is alles behalve een fan van het homohuwelijk. Zijn conservatief christelijke partij liet nog voor de verkiezingen weten dat de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes een 'terroristische' daad was van Zapatero.

En het mag duidelijk zijn dat het afschaffen van het homohuwelijk al meteen prioriteit is voor Rajoy en zijn partij (de Partido Popular) die al een bezwaarschrift heeft ingediend hij het Constitutioneel Hof tegen de wet die het homohuwelijk mogelijk maakte in 2005. Sinds die tijd zijn er ruim 20.000 koppels van hetzelfde geslacht getrouwd en de laatste dagen is dat aantal flink gestegen uit angst voor de afschaffing van het homohuwelijk door Rajoy.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
RICKY MARTIN KREEG SPAANS BURGERSCHAP WAARDOOR HIJ KAN TROUWEN.
holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 22 November, 2011 en 3925 keer gelezen.