Scheiding tussen homo pinguins is tijdelijk volgens Canadese Zoo.
Zoals je uitvoerig in de media kon lezen worden binnenkort een koppel Afrikaanse homo pingu´ns uit elkaar gehaald om hen met een vrouwtje te laten paren om de soort te garanderen.

Daarop kwamen zoveel reacties in het voordeel van het homo pingu´n koppel dat de Zoo van Toronto (Canada) liet weten dat het koppel terug bij elkaar zal komen in de lente van volgend jaar.

Pedro (10) en Buddy (20) werden destijds naar de Zoo gehaald om te paren met een koppel vrouwtjes. Maar daar kwam niets van want Pedro en Buddy hadden alleen maar oog voor elkaar en vertoonde ze zelfs paringsgedrag. Uit een onderzoek van 2010 bleek dat homoseksualiteit bij pingu´ns vaak voorkomt, maar dat het nooit een levenslange verbintenis is. Buddy heeft eerder wel tien jaar vrouwtjes partner gehad.

Een woordvoerder van de Zoo liet weten dat men genoodzaakt is om de twee tijdelijk uit elkaar te halen om hun soort van de ondergang te redden. En dat ze zich niet kunnen veroorloven om een seizoen zonder voortplanting te laten voorbijgaan, omdat Pedro en Buddy genetisch erg belangrijk zijn kunnen ze niet anders dan het koppel scheiden.

Maar de scheiding is dus tijdelijk en zal enkel duren tot ze hun respectievelijke partners hebben bevrucht. Na de broedperiode zullen Pedro en Buddy vermoedelijk zelf hun vrouwelijke partners dumpen om opnieuw bij elkaar te komen. De Zoo beloofd dat de twee terug samen zullen komen in de lente van volgend jaar.

Eerder kon je bij ons lezen:
Homo Zebravinken zijn even trouw dan Hetero Zebravinken.
holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 11 November, 2011 en 3477 keer gelezen.