Lesbienne mag geen bloed geven in land waar dat wel mag.


Een Italiaans ziekenhuis ligt onder vuur omdat men een lesbische vrouw weigerde bloed te laten geven. Dit is het derde geval van homofobie bij het geven van bloed. In ItaliŽ mag iedereen bloed geven, ook homo's, op voorwaarde dat men geen risicovolle contacten heeft en na een monogame periode van 120 dagen.

De 39-jarige vrouw die in de media enkel Angela wordt genoemd zegt dat het Policlinico Umberto I hospital haar weigerde als bloeddonor omdat ze een risico zou zijn, ook nadat ze vertelde dat ze een monogame relatie heeft langer dan 120 dagen en geen risicovolle seks heeft. Volgens de directie van het ziekenhuis is het volgens de wet toegestaan dat homo's en lesbiennes bloed geven. Maar de arts kan ten alle tijden stellen dat iemand een risico vormt en dus geen bloed mag geven. Volgens de directie is het aan de arts om te oordelen wie risicovol is en wie niet.

Holebi activisten noemen het discriminatie ten opzichte van de vele heteroseksuelen die nooit het label risicovol opgekleefd krijgen. In 2007 en 2010 werden er ook al holebi's geweigerd, het ging toen om twee homo's. Men vermoedt dat er nog meer zijn maar niet iedereen doet aangifte, wat zou moeten volgens holebi activisten omdat holebi's volgens de wet bloed mogen geven.

Extra 1:
Lesbisch en bloed geven hoe zit dat. Holebi.info zocht het op: Volgens wetenschappelijke statistieken bestaat er geen verhoogd risico op besmet bloed bij lesbische vrouwen (wat niet wil zeggen dat vrouw vrouw besmetting niet mogelijk is, maar het risico is klein) en mogen ze dus wťl bloed geven, ook in landen zoals BelgiŽ waar homo's dat niet mogen.
Extra 2:
In de meeste landen, ook in ons landje en in Nederland mogen openlijke homo's geen bloed geven. In ItaliŽ, Portugal, Rusland, Thailand en Zuid-Afrika mag dat wťl. In Zweden, Japan en AustraliŽ, Engeland, Wales en Schotland mogen homo's bloed geven wanneer ze 1 jaar geen seks hadden met een man.

Eerder kon je bij ons lezen:
Belg radio presentator verwijgt soms dat hij homo is bij bloed geven, ook andere homo's zwijgen soms, Belgische holebifed niet blij.
Homo's mogen onder voorwaarden bloed geven, holebi's en EU niet blij.
Nederland discussie: Homo's en verbod bloed geven moet worden opgeheven.

Een greep uit ons overige nieuws:
Homo met schrijnend verhaal krijgt asiel in BelgiŽ.
Einde Dancing with the Stars voor transseksuele zoon van Cher, Chaz beledigd door jury.
Verhaal van lesbisch studenten koppel bewijst dat het ook anders kan op school.
Beroemde modeontwerpster gaat scheiden van man voor vrouw.
Het Belgische Pink Screens (Holebi) Filmfestival komt er aan + programma
Britse transseksuele lesbiennes in het huwelijksbootje gestapt.
Vlaamse oudere holebi's kruipen terug in de kast, uit angst en eenzaamheid.
Dan Savage daagt Amerikaans presidentskandidaat uit voor potje seks om te bewijzen...
Leonardo DiCaprio gaat opnieuw homo spelen in film over beroemdheid.holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 01 November, 2011 en 4754 keer gelezen.