Verhaal van lesbisch studenten koppel bewijst dat het ook anders kan op school...
Na enkele verschrikkelijke verhalen over holebi-jongeren die zelfmoord pleegden op school na te worden gepest, is het volgende verhaal het bewijs dat het ook anders kan, en dat niet alle hetero klasgenoten van holebi's homofobe pesters zijn.

In het Amerikaanse San Diego werd een lesbisch koppel (foto) voor het eerst uitgeroepen tot prom king en queen. Rebeca Arellano was bovendien het eerste meisje ooit dat de titel van koning kreeg. Haar vaste vriendin Haileigh Adams won de titel van prom queen. Het was de eerste keer dat een lesbisch koppel van de Patrick Henry High School een holebi koppel de mogelijkheid gaf om deel te nemen aan de verkiezing van prom king en queen.

Toen het koppel verkozen was werden ze op gejuich onthaald door hun klasgenoten en leerkrachten. Een van de leerkrachten zei dat de school beter werd dankzij de meisjes. Er waren maar een handje vol negatieve reacties die door het grote support van de rest vervlogen. Zo zou het overal moeten zijn...

Extra: Een prom is in de Verenigde Staten een semi formeel dansbal dat het schooljaar afsluit. Prom is een afkorting van "promenade". Jongens dragen traditioneel een smoking en meisjes een avondjurk. Tijdens de prom wordt meestal gedineerd en gedanst. Ook is het gewoonte om uit de leerlingen een koning en koningin te kiezen, de prom king en prom queen. Het paar wordt gekozen uit een aantal genomineerde leerlingen, het zogenaamde prom court van prom princes en prom princesses. Vaak is de prom één van de meest belangrijke momenten voor een Amerikaanse student, bijna net zo belangrijk als het huwelijk.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 31 October, 2011 en 4118 keer gelezen.