Opnieuw homo tiener die zelfmoord pleegt na pesten op school.

Opnieuw heeft een homo-tiener zich van het leven beroofd omdat hij niet langer was opgewassen tegen het gepest en getreiter van leeftijdsgenoten. Eerder pleegde in de VS de 14-jarige Jamey Rodemeyer zelfmoord om dezelfde reden, het niet meer aankunnen van het gepest omwille van de seksuele geaardheid.

Dit keer gaat het om de 15-jarige Jamie Hubley (foto's) uit Ottawa, Canada. Op zijn weblog had hij vrijdag laten weten dat hij kapot was gegaan aan het geïntimideerd in zijn omgeving. Hij schreef letterlijk: “Im tired of life really. It’s so hard, I’m sorry, I can’t take it any more.” Hij werd afgelopen zaterdag dood aangetroffen. Jamie die studeerde aan de Kanata's A.Y. Jackson school, was uit de kast voor vrienden en familie en werd door hen aanvaard als homo. Maar hij werd op school gepest waardoor hij zichzelf ging verminken en depressief raakte.

Net zoals Jamey Rodemeyer had ook Jamie Hubbley meegedaan aan de It's Get better Campagne Het laatste wat hij daar vertelde was dat hij het geen drie jaar langer kon volhouden, (dan zou hij afgestudeerd zijn) omdat het teveel pijn doet. "Hoe weet je dat het beter zal gaan? het gaat niet beter." In andere berichten beschreef hij zijn eenzaamheid en het verlangen naar een vriendje, maar ook over zijn zelfbeschadiging. Drie weken geleden schreef Jamie dat het op school veel harder is om homo te zijn dan hoe men het voorstelt in de serie Glee. "Ik haat het om de enige homo te zijn op school. Het is écht klote. Ik wil dat er een einde aan komt."

Volgens de ouders van Jamie hebben de pesterijen op school en online er mee te maken dat hun zoon dood is. Het begon volgens hen allemaal toen hij posters ophing om een holebi groep te promoten. Steph Wheeler, een vriendin van Jamie zegt dat de jongen vrolijk oogde en altijd vriendelijk de andere groete met knuffels. "Hij was erg op zoek naar een vriendje, en vroeg mij altijd om er een voor hem te zoeken. Ik denk dat hij iemand wilde die van hem kon houden zoals hij was. De vader van Jamie, Allan Hubley, raadgever van Kanata South, zei: "We vragen iedereen om mee te werken aan het bestrijden van gepest in onze samenleving en vooral op scholen. Wanneer je jong bent, ben je al erg kwetsbaar door alle druk van het dagelijkse leven. Als de stress van pesterijen er dan ook nog bij komt, kan dat teveel worden. Wij hopen dat niet nog meer families die ondragelijke pijn moeten lijden van je kind op deze manier te moeten verliezen. Geen enkel kind zou mogen leven met depressies en haat omdat ze misschien anders zijn."

In de VS is er naar aanleiding van de dood van Jamey Rodemeyer een wet in de maak die homofobisch gepest op school strafbaar moet maken. Zangeres Lady Gaga heeft daarover eerder een kort gesprek gehad met President Obama. Het It Gets Better project werd opgericht in 2010 na een reeks van zelfmoorden onder holebi-tieners die werden gepest in de Verenigde Staten. Via video boodschappen steekt men holebi en transgender jongeren een hart onder de riem en laat ze merken dat ze er niet alleen voor staan en dat het beter zal worden. Maar blijkbaar is er tegenwoordig meer werk aan de winkel.

Eerder kon je bij ons lezen:
Zelfmoord 14-jarige homo schokt Amerika en Lady Gaga + filmpje (September 2022.
Lady Gaga draagt tijdens concert lied op aan 14-jarige homo tiener die zelfmoord pleegde + video (September 2011)
Tiener van school gestuurd na zelfmoord 14-jarige homo (Oktober 2011).

Een greep uit ons overige nieuws:
Holebi.info stelt Nederlands boek voor: over verblijf in psychiatrie en coming out als lesbi.
'Star Trek'-acteur komt uit de kast na zelfmoord Amerikaanse homo tiener.
Vlaamse holebifoon dreigt te verdwijnen door besparingen. Help hem mee redden voor het te laat is.
Britse regering straft homofobe landen financieel.
Glee actrice worstelde lange tijd met lesbische geaardheid.
Coming Out op het werk in de UK & Nederland. Coming Out als biseksueel. Coming Out in Suriname.
Lesbisch koppel onder vuur vanwege transgender kind.
Coming Out Dag in Vlaanderen, het verhaal van staatssecretaris Bruno de Lille en meer...
Boy George boos op EMI Virgin Music Holland en Albert Heijn + 2 filmpjes.
De Belgische holebi pride parade is gered.
Top 20 van 100 meest belangrijke momenten in de holebi sport geschiedenis.
Lesbisch koppel brengt homo koffie op de markt.
Meer nieuws: KLIK HIERholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 October, 2011 en 4792 keer gelezen.