Lesbisch koppel onder vuur vanwege transgender kind.
Een lesbisch koppel uit CaliforniŽ ligt onder vuur omdat ze hun 11-jarige zoon hormonen geven zodat hij later zijn eigen geslacht kan kiezen. De medicatie remt zijn pubertijd zodat hij meer tijd heeft om te weten of hij een jongen of een meisje is.

De ouders zien geen enkel probleem. Tammy, die vroeger nog Tommy noemde, zou al op de leeftijd van 3 jaar hebben gezegd dat hij een meisje is en op zijn zevende probeerde hij zijn genitaliŽn te verminken. De jongen is altijd blijven stellen dat hij een meisje is. Het gaat hier om een transgender kind. Tammy die nu 11 is begon vorige zomer aan de behandeling en zal daardoor pas rond zijn vijftiende in de pubertijd komen. Na overleg met therapeuten werd beslist de afremmende medicatie in zijn bovenarm aan te brengen, een proces dat elk jaar moet worden herhaald. De therapie heeft slechts kleine effecten en is nuttig bij kinderen die nog onzeker zijn over hun geslacht.

Maar het lesbische koppel krijgt erg veel kritiek. Volgens Dr. Paul McHugh, professor in de psychiatrie verbonden aan de John Hopkins Universiteit is dit een geval van kindermishandeling. Volgens hem zijn kinderen van 11 nog niet in staat om cruciale beslissingen te nemen zoals het veranderen van het geslacht. "Het is hetzelfde als een liposuctie uitvoeren op een kind met anorexia." Ook Dr. Manny Alvarez, medisch adviseur van FoxNews staat niet achter de behandeling. Volgens hem kunnen de hormoonremmers gevolgen hebben voor de gezondheid en de groei van het kind, en zou er een kans bestaan op vasculaire problemen en zelfs een risico op kanker. "Als dit kind op het einde van zijn puberteit van geslacht wil veranderen, dan bestaan er manieren om dat te doen", zegt Dr. Alvarez. "Maar op de leeftijd van 11 jaar breng je de gezondheid van het kind in gevaar."

Andere specialisten stellen dat kinderen hun geslacht vaak op jonge leeftijd in vraag stellen, maar dat ze die mening vaak herzien in de pubertijd. Anderen zeggen dat de lesbische ouders een slechte invloed hebben op hun zoontje en dat het kind met twee moeders automatisch gaat denken dat hij ook een meisje is. Wat natuurlijk onzin is want ondertussen worden er wereldwijd miljoenen kinderen opgevoed door twee vrouwen en uit verschillende onderzoeken blijkt dat de kinderen even normaal zijn dan kinderen die werden opgevoed door een man en een vrouw.

Volgens het lesbische koppel Moreno en Lobel werd hun zoon vorig jaar gediagnosteerd met het gender identity disorder syndroom. Dat betekend dat hij transseksueel is. De behandeling die hij nu krijgt wordt stopgezet rond de leeftijd van veertien, vijftien jaar. Daarna moet hij uitmaken of hij dan toch een jongen is of een meisje zoals hij al altijd stelt. Uit onderzoeken blijkt dat de meeste transseksuelen al op de leeftijd van zes jaar wisten dat ze in het verkeerde lichaam zaten. Ondertussen zijn er wereldwijd duizenden kinderen die een soortgelijke behandeling ondergaan.

Eerder kon je bij ons lezen:
Australische 10 jarige mag meisje worden, ook van zijn tweelingbroertje.
10-jarig transseksueel meisje door iedereen aanvaard behalve door...

Een greep uit ons overige nieuws:
Meisjes en vrouwen opgelet, nieuwe trend: de designer vagina. Het is maar dat je het weet...
'Star Trek'-acteur komt uit de kast na zelfmoord homo tiener.
Holebi.info stelt Nederlands boek voor: over verblijf in psychiatrie en coming out als lesbi.
Glee actrice worstelde lange tijd met lesbische geaardheid.
Britse regering straft homofobe landen financieel.
Coming Out op het werk in de UK & Nederland. Coming Out als biseksueel. Coming Out in Suriname.
Lady Gaga als zangeres en opvolgster Freddie Mercury in Queen.
Top 20 van 100 meest belangrijke momenten in de holebi sport geschiedenis.
Poolse verkiezingen grote stap vooruit voor holebi's en transgenders in homofobisch Polen met...
Acht hardnekkige misverstanden over SOA's
Meer nieuws: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 October, 2011 en 4400 keer gelezen.