Zuid-Afrikaanse politie zoekt seriemoordenaar of homofobe moordenaarsgroep van homo's.


In juli van dit jaar kon je bij ons lezen dat Zuid-Afrikaanse vrouwen nog steeds worden verkracht en vermoord omdat ze lesbisch zijn. Vandaag blijkt dat ook homo's niet veilig zijn en men vermoed dat men te maken heeft met een seriemoordenaar of een homofobe groepering die het op homo's gemunt heeft.

In de laatste tien maanden zijn er al vier homo's vermoord in Johannesburg, Zuid-Afrika. Allen zijn ze brutaal vermoord, gewurgd en waren ze vastgebonden en werden ze terug gevonden in de eigen woonst. Bij geen van de gevallen was er sprake van diefstal of inbraak, wat de politie doet vermoeden dat de slachtoffers mogelijk hun dader of daders kende of vrijwillig toegang verschafte tot de woning.

Het recentste slachtoffer was Barney van Heerden, 39. Beveiligingsagenten van zijn woonst vonden zijn lichaam op 19 september toen ze merkten dat de garage en voordeur open stonden. In huis werden een half lege glazen wijn gevonden, wat de politie doet vermoeden dat het slachtoffer de dader(s) zelf binnen liet. De drie andere moorden zijn gelijkaardig aan de moord op Van Heerden. Een week voor de dood van, van Heerden, vond de politie het levenloze lichaam van Siphiwe Selby Nhlapo, 36. In december van vorig jaar vonden ze het levenloze lichaam van Jim Cathels en in juni dat van Oscar OHara, 33.

De mannen waren allemaal rond de 30, allemaal vastgebonden en allemaal gewurgd. En bij geen enkel slachtoffer was er ingebroken en werd er niets gestolen. Alleen het lichaam van Nhlapo werd na zijn dood overgoten met een zuur. Twee van de vier mannen stonden op een homo datingsite. Omwille van de grote drang tot wurging vermoedt de politie dat het wel eens om meerdere daders kan gaan, mogelijk zelfs een homofobe groepering. De politie geeft homo's die aan het profiel voldoen de raad om geen onbekende toe laten in hun woning en voorzichtig te zijn.

Eerder kon je bij ons lezen:
Zuid-Afrikaanse lesbiennes worden nog steeds verkracht en vermoord.

Een greep uit ons overige nieuws:
Nederland heeft problemen met homo's en lesbiennes, Tweede Kamer debat op komst.
Holebi's richten facebook groep op in land waar ze doodstraf riskeren.
Melissa Etheridge kreeg 2450e ster op beroemde Hollywood straat.
Nieuw Nederlandstalig kinderboekje met holebi-thema uit.
Lady Gaga draagt tijdens concert lied op aan 14-jarige homo tiener die zelfmoord pleegde + video.
Eerste homohuwelijk in Amerikaans leger is een feit.
Eerste biseksueel dier gevonden, diep in de zee...
Historische overwinning voor Amerikaanse homo's en lesbiennes (deel 2).
True Blood actrice was eerst bang van een lesbische relatie.
Holebi's werken langer dan heteroseksuelen.
Nederlandse zangeres Shary-An zingt lovesong voor vriendin op eerste cd + 2 filmpjes.
Nieuw vaccin mogelijk heilige graal die van hiv lichte infectie kan maken.
Meer nieuws: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 October, 2011 en 3513 keer gelezen.