Tiener van school gestuurd na zelfmoord 14-jarige homo.

Eind september was Amerika zwaar geschokt door het overlijden van de 14-jarige Jamey Rodemeyer die zelfmoord pleegde omdat hij herhaaldelijk werd gepest omwille van zijn homo geaardheid. Vandaag werd een klasgenoot van school gegooid omwille van het herhaaldelijk roepen dat Jamey dood moest.

Ook zangeres Lady Gaga was er het hard van in, de jongen was een grote fan van de zangeres, die hem ook al had bijgestaan toen hij zwaar werd gepest. Enkele dagen later droeg de zangeres de song 'Hair' op tijdens het I Heart Radio concert in Las Vegas. Ze bracht het nummer op erg emotionele wijze waarbij ze op een groot scherm beelden toonde van Jamey. Twee dagen na het overlijden van Jamey pakte de politie drie tieners op die mogelijk mede verantwoordelijk zijn voor de dood van de tiener.

Vandaag werd bekend dat een klasgenoot van Jamey van school werd gestuurd omdat hij herhaaldelijk riep dat Jamey dood moest. Dit gebeurde een laatste keer tijdens een schooldans herdenking die was georganiseerd door de zus van Jamey. Op een bepaald moment speelde men een liedje van Lady Gaga en de meeste kinderen begonnen spontaan mee te zingen ter ere van Jamey. Maar één pester begon toen te roepen dat Jamey beter dood kon zijn, en dat het goed was dat hij nu dood is.

De tiener werd meteen weg gehaald en de directie bevestigde dat hij van school is gestuurd en verder nog zal worden gestraft. Daarnaast riskeert de jongeman ook nog een vervolging door de politie die nog bezig is met het onderzoek naar nog meerdere betrokkenen die verantwoordelijk worden geacht voor de dood van Jamey. Ondertussen zijn politici in New York in actie geschoten om iets te doen aan homofobe pesterijen op school. Er is een wet op komst die homofobe pesterijen strafbaar zal maken.

Jamey werd op 25 september begraven in zijn favoriete T-Shirt van Lady Gaga. De ouders droegen een T-Shirt van het It gets better project waar Jamey ook een filmpje maakte. De organisatie werd in het leven geroepen na een golf van zelfmoorden onder Amerikaanse holebi-tieners in 2010. Inmiddels zijn er duizenden jongeren maar ook vele bekende Amerikanen waaronder ook politici en zelfs president Obama die een filmpje plaatsten op de website van de organisatie om hun steun te betuigen aan holebi's en vooral om jonge holebi's die pas uit de kast zijn gekomen, en worden gepest, een hart onder de riem te steken, en hen te vertellen dat het alleen maar beter kan gaan. Helaas kon het project niet voorkomen dat Jamey zelfmoord pleegde.

Eerder kon je bij ons lezen:
Lady Gaga draagt tijdens concert lied op aan 14-jarige homo tiener die zelfmoord pleegde + video.
Drie tieners aangehouden in zelfmoordzaak homo tiener.
Zelfmoord 14-jarige homo schokt Amerika en Lady Gaga + filmpje.

Een greep uit ons overige nieuws:
Eerste homohuwelijk in Amerikaans leger is een feit.
Historische overwinning voor Amerikaanse homo's en lesbiennes (deel 2).
Paul de Leeuw in Polen: 'Jezus was biseksueel' + filmpje, en weldra met nieuwe show terug op Tv.
Holebi's richten facebook groep op in land waar ze doodstraf riskeren.
Stop pedofielen en leer kinderen de ondergoedregel + filmpje.
Holebi's werken langer dan heteroseksuelen.
Nieuw vaccin mogelijk heilige graal die van hiv lichte infectie kan maken.
Vrouw is zo bang, en walgt zo van holebi's dat ze haar huis niet meer uit durft
Melissa Etheridge kreeg 2450e ster op beroemde Hollywood straat.
Wereldwijd grote toename onveilige seks onder jongeren.
Nederland heeft 'problemen' met homo's en lesbiennes, Tweede Kamer debat op komst.
Meer nieuws: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 October, 2011 en 4643 keer gelezen.