Holebi's richten facebook groep op in land waar ze doodstraf riskeren.


Iran: Recent werden er nog drie mannen opgehangen omdat ze homoseks hadden, en enkele jaren geleden stelde president Ahmadinejad nog dat homo's niet bestaan in zijn land. En toch is er zopas een facebook groep opgericht voor Iraanse homo's en lesbiennes.

In Iran is het geen pretje om homo of lesbisch te zijn. Iran is dan ook een van die landen waar homoseksualiteit wordt bestraft met de doodstraf. En hoewel homo's en lesbiennes gedwongen worden in de kast te blijven en ondergronds te leven is er nu een facebook groep opgericht voor Iraanse holebi's.

De facebook groep kreeg de naam: 'We Are Everywhere', en bevat naast berichten ook foto's en video's van Iraanse holebi's en hun sympathisanten. Omwille van het onveilige klimaat in hun land posten holebi's enkel berichten onder een schuilnaam. In een video, waar een man zichzelf Medhi noemt, is enkel zijn mond en kin te zien.

Medhi vertelde aan de Guardian dat het grootste probleem van homo zijn in het land is dat je niet jezelf kan zijn. "Ik moet altijd een rol spelen. Ik moet mijn gevoelens onderdrukken en een deel van mijn identiteit verbergen uit angst voor de maatschappij waarin ik leef en de mogelijke problemen die ik kan krijgen." Andere Iraanse holebi's, die buiten Iran wonen, praten wel openlijk over hun ervaringen en leven.

Vorige week werden er nog drie mannen opgehangen wegens homoseksuele activiteiten. In 2005 werden twee tieners opgehangen omdat ze homoseks hadden. En in 2007 zei de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad dat er geen homo's bestaan in zijn land en dat er daarom ook geen problemen zijn en dat er niemand wordt opgehangen omdat hij homo is om de eenvoudige reden dat homo's niet bestaan in Iran.

Extra: In ruim 80 landen ter wereld is homoseksualiteit strafbaar. In Iran en Afghanistan riskeren holebi's de doodstraf. In Nigeria geldt de doodstraf enkel voor mannen, vrouwen riskeren 50 zweepslagen of zes maanden gevangenisstraf en in gebieden waar de Sharia niet geldt is er 14 jaar gevangenisstraf voor mannen. In Oeganda riskeert men een levenslange opsluiting het land is bovendien van plan dit uit te breiden naar de doodstaf. In MaleisiŽ riskeren holebi's een gevangenisstraf van 20 jaar en in Malawi riskeer je 14 jaar celstraf. In Zimbabwe en Libanon riskeren holebi's 1 jaar celstraf in Marokko een boete of drie tot zes jaar gevangenis.

Een greep uit ons overige nieuws:
Nijntje mag seks hebben, drugs gebruiken en terroristje spelen + foto's. (niet geschikt voor kinderen)
Suriname is niet klaar voor homo's en lesbiennes.
Holebi's werken langer dan heteroseksuelen.
Chaz Bono's deelname aan Dancing With The Stars is niet schadelijk voor kinderen.
Belgische homo dient klacht in wegens opzettelijke hiv-besmetting.
10-jarig transseksueel meisje door iedereen aanvaard behalve door...
Huidskleur beÔnvloedt beoordeling homo's.
Vlaamse holebi's en zelfmoord - «avaria (holebifederatie) bezorgd om hoge cijfers.
Homo's mogen onder voorwaarden bloed geven, holebi's en EU niet blij.
Amerikaans rapper heeft probleem met homo's in de kast.
Nederlanders meest tolerant t.o.v holebi's van alle Europeanen, maar holebi's denken er anders over.
Cyndi Lauper opent opvanghuis voor jonge holebi's.
Steun aktie huwelijk open voor homo's en lesbiennes in gehele EU.
Radiopresentator Tom De Cock verzwijgt homo zijn als hij bloed geeft, ook andere homo's zwijgen soms en holebifederatie niet blij.
De 20 leukste seksweetjes op een rijtje..


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 September, 2011 en 3611 keer gelezen.