Striptekenaar Jan Kruis brengt homo parodie op Jan, Jans en de kinderen.

Striptekenaar Jan Kruis (foto links boven), bekend van Jan, Jans en de kinderen, heeft een nieuwe strip: Kwynk. Die gaat over een jongentje met een zusje en twee vaders. Kwynk heeft verder ook een Marokkaans vriendje en een grijze poes.

Voor het tijdschrift Kwynk tekende Jan Kruis een strip over Jan, inmiddels een ouwe hippievader en zijn man Jan, hun kinderen, de grote grijze poes en een kleine rode kater. In Kwynk heeft de rode kater (uit Jan, Jans en de kinderen) plaats gemaakt voor een grijze poes die al even gek is als de rode theemuts kater. Jeroentje, bekend van zijn slagzin: 'Hoi Piepeloi', is een Marokkaans jongentje geworden en de ouders zijn nu twee mannen.

''Toen ik eraan begon, wist ik het nog niet, maar het is eigenlijk een moderne parodie op Jan, Jans en de kinderen geworden'', aldus Kruis. Ondertussen bestaat er al een digitale versie van de nieuwe strip, maar weldra komt er ook een papieren versie.

Het idee voor de nieuwe strip ontstond toen een bevriende uitgever een digitaal stripblad wilde beginnen. ''Hij zocht nog een titel. Dat werd Kwynk. Toen we besloten dat er ook een titelstrip in moest, ben ik weer gaan tekenen.
Een digitaal blad vind ik leuk, maar voor mij is het pas echt als ik de papieren versie in handen heb'', aldus de 78-jarige Kruis. De eerste papieren versie zal worden voorgesteld tijdens de Nederlandse stripdagen op 10 en 11 september in Breda. Als het aan Kruis ligt komen er nog veel meer verhalen over Kwynk.

Het digitale tijdschrift Kwynck staat boordevol prachtig werk van bekende stripmakers als Jan Kruis, Martin Lodewijk, Jan van der Voo, Gerard Leever, Patty Klein en Andrea Kruis. Website tijdschrift Kwynk: Klik hier - Info over Jan, Jans en de kinderen: Klik hier

Een greep uit ons overige nieuws:
Opnieuw Britse serie onder vuur: meer dan vijfhonderd klachten om homokus.
Brussels burgemeester wil strenger optreden tegen holebi haat.
Tachtig procent van mannen op homo ontmoetingsplaats is hetero.
Voormalig Get Ready tieneridool is kapot na relatie met alcoholist.
Homoporno gevonden bij een van Kadafi's zonen, die zijn vriend in de gevangenis gooide.
Hetero's verslaan homo's op het vlak van onveilige anale seks.
Uniek: eerste pro holebi reggae album ter wereld is een feit.
Nederlandse Gay Krant werkt samen met politie om drie moorden op te lossen.
Na zeven jaar bijna 17.000 homo's en lesbiennes getrouwd in Belgi.
Biseksualiteit is net als homo of lesbisch zijn geen keuze, en bestaat wl.
Yanaika (ex Mijn Restaurant) en vriendin zijn niet meer samen.
Punkrockband steunt Amerikaanse holebi-jongeren + videoclip.
Meer nieuws: Klik hier


Bron: nu.nl en kwynk.nl

Dit bericht is gepost op 01 September, 2011 en 7564 keer gelezen.