Onderzoek - Tachtig procent van mannen op homo ontmoetingsplaats is hetero.

Overal ter wereld zijn er ontmoetingsplaatsen voor mensen die zin hebben in een potje anonieme seks. Zulke plaatsen bestaan zowel voor hetero's als voor homo's, maar enkel deze laatsten komen voornamelijk in het nieuws. Dat heeft te maken met het feit dat homo's op de ontmoetingsplaatsen slachtoffer worden van geweld of chantage.

In Nederland, maar vermoedelijk ook elders, is ruim tachtig procent van de bezoekers aan de zogenaamde homo ontmoetingsplaatsen heteroseksueel. Geweld tegen mannen op deze ontmoetingsplaatsen blijft dan ook voor het grootste deel verborgen omdat de mannen geen aangifte doen uit angst om uit de kast te moeten komen, vaak omdat ze gehuwd zijn met een vrouw en ook kinderen hebben. En net dat maakt hen een makkelijk doelwit voor chantage of geweld.

"De meeste mannen kiezen bewust voor de anonimiteit van zo'n ontmoetingsplaats", zegt Marja Lust van het Amsterdamse politiehomonetwerk Roze in Blauw. "De drempel om je bij de politie te melden als je er bent beroofd of in elkaar geslagen, is daardoor extra hoog." Doordat ontmoetingsplaatsen vaak afgelegen plekken zijn, die ook nog eens slecht verlicht zijn, zijn bezoekers extra kwetsbaar voor geweld.

Volgens Lust neemt het geweld tegen homo's nog altijd toe. Maar zolang slachtoffers zich niet melden, is het lastig er iets tegen te doen. "Het is lastig om de vinger erachter te krijgen wat daar gebeurt. Het zogeheten dark number is groot." Wat wordt verstaan onder homogerelateerd geweld? Bedreigen, beledigen en fysiek geweld plegen tegen homo’s, lesbiennes, biseksuelen of transgenders puur en alleen omdat zij niet heteroseksueel zijn.Bron: nu.nl en metronieuws.nl - holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 August, 2011 en 14035 keer gelezen.