Zestig lesbische koppels stappen samen in het huwelijksbootje.


Volgende maand zullen ruim zestig Taiwanese lesbische koppels tegelijk trouwen in Taipei. Hun inspiratie haalde ze bij het pas gelegaliseerde homohuwelijk in New York waarbij er op de eerste dag ruim 823 koppels trouwden.

De zestig lesbische Taiwanese dames zullen trouwen in een symbolisch massahuwelijk om de overheid aan te zetten tot de legalisatie van het homohuwelijk, dat niet is toegestaan in het land. In 2003 ontwierp het Taiwanese kabinet als eerste in AziŽ een wet die homo's en lesbiennes het recht geeft om te trouwen en kinderen te adopteren, maar tot op heden is deze wet nog altijd niet goedgekeurd door het parlement.

Naast de vele lesbische koppels die volgende maand symbolisch zullen trouwen worden er nog duizenden gasten verwacht vanuit China, Thailand en de Verenigde Staten. Taiwan wordt langzaam toleranter ten opzichte van holebi's en de overheid zal vermoedelijk niet ingrijpen tijdens het lesbische massahuwelijk. Vorig jaar ging de allergrootste Gay Pride parade van AziŽ door in Taiwan, ruim 30,000 holebi's deden daaraan mee.

Eerder kon je bij ons lezen:
Anti-holebi groep wil homohuwelijk New York terug verbieden, in CaliforniŽ lukte dat, en honderden huwelijken afgesloten op ťťn dag


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 August, 2011 en 4447 keer gelezen.