Nieuwe therapie om homo's te genezen en hetero te maken.

Sinds het homohuwelijk in New York is beginnen sommigen opnieuw over het genezen van holebi's. De nieuwste hype om homo's te veranderen is de knuffeltherapie door vaders.

Niet alle Amerikanen zijn blij met openlijke holebi's. Vooral Amerikanen met conservatieve of religieuze achtergrond zijn van mening dat homoseksualiteit geen deel uitmaakt van de natuur, en ze geloven ook niet in het vaststaande feit dat homo en lesbisch zijn is aangeboren, net zoals heteroseksualiteit. Voor dit type mensen zijn holebi's ziek, maar volgens hen kunnen ze wel worden 'genezen' door bijvoorbeeld te bidden, of in therapie te gaan of zelfs door bestraffing.

De nieuwste wordt hetero therapie is een knuffeltherapie waarbij homo mannen de vaderliefde toegediend krijgen die ze als kind zouden gemist hebben. Doordat ze als kind geen 'gezonde aanrakingen van iemand van hetzelfde geslacht hadden' zouden ze op latere leeftijd mannelijke aanrakingen gaan erotiseren en worden ze daardoor homoseksueel.

Een van de manieren om te genezen van homoseksualiteit is het boeken van een weekendje 'Journey into manhood', vrij vertaald 'Reis naar mannelijkheid'. Fysieke aanrakingen, van knuffelsessies tot worstelwedstrijden, zijn de prioriteit tijdens dat weekend. De begeleiders zijn vaak 'ex-homo's' die zich opwerpen als levend bewijs en zoals alle pas bekeerden heiliger proberen te zijn dan de paus.

Grondlegger van deze therapie is Richard Cohen die in zijn boek 'Comimng out straight' uit 2007 stelt dat 'het natuurlijk is om een zekere stimulatie (lees: erectie) te voelen bij intieme aanrakingen, ook al is het iemand van hetzelfde geslacht." Hij waarschuwt evenwel dat te veel knuffelen verslavend kan zijn.

Iets wat schrijver Ted Cox kan beamen: "Op mij werd de 'motorfiets'-knuffel toegepast: mijn begeleider zat achter mij, ik zat met mijn benen vooruit gestrekt en leunde met mijn hoofd tegen zijn schouder. Rondom ons zaten vijf andere mannen, die hun hand op mijn armen, benen en borstkas lieten rusten. Na een tijdje was de bult in zijn broek onmiskenbaar." Geen erg, erecties zijn een deel van het genezingsproces, zo luidt de theorie.

Maar deze uitspraken gingen zelfs te ver voor de zogenaamde ex-homogroepen waarna ze Cohen ontsloegen van al zijn functies. De nationale organisatie voor onderzoek en therapie voor homo's deletete alle verwijzingen naar zijn beweging. Maar de theorie en de praktijken zijn daarmee niet uitgeroeid, zoals nu weer bewezen wordt.

Het is niet de eerste keer dat seksueel misbruik vermomd wordt als 'genezing van homoseksualiteit'. In de jaren '80 al gaf Colin Cook van Homosexuals Anonymous naakte massages om de homoseksualiteit weg te masseren. In de jaren '90 herviel hij in zijn praktijken, en gebruikte massages, knuffels en gezamenlijke masturbatie om de homo's te 'desensibiliseren' voor hun homoseksuele wensen.

Het is spijtig dat een groep die al kwetsbaar is, voor zowel pesterijen en afkeur van anderen als haat voor zichzelf, ook nog eens ten prooi valt aan misbruiken van andere homo's die nooit met zichzelf in het reine zijn gekomen. Al even opvallend: over lesbiennes wordt met geen woord gesproken.

Wordt hetero therapieŽn zijn niet typisch Amerikaans, ze komen ook voor in Nederland en elders ter wereld. Al jaren waarschuwen zowel Amerikaanse als andere psychiaters en psychologen voor het gevaar van deze wordt hetero therapieŽn. Ook de Britse en de Amerikaanse Medical Association waarschuwen hier al jaren voor. Uit onderzoek blijkt dat 1 op 2 deelnemers aan deze therapieŽn nadien zelfmoord pleegt.

Eerder kon je over dit onderwerp bij ons lezen:
Hoe homo's in Nederland worden genezen + filmpje en gebed 2009).
Homo, Lesbisch of Bi?: Wordt weer Hetero...hoe zit dat nu?(Juli 2010)
Bijna zeventig homo tieners naar opvoedkamp om hetero te worden (2011).
Overheid neemt expert in dienst die holebi's kan genezen (2011).
Jezus kan homo's en lesbiennes genezen en hetero maken (2011).
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 August, 2011 en 5148 keer gelezen.