Noors lesbisch koppel redde ruim veertig kinderen van de dood.Op vrijdag 22 juli 2011 vond een dubbele aanslag in Noorwegen plaats, bestaande uit een bomaanslag in de regeringswijk van de hoofdstad Oslo en een schietpartij op een zomerkamp van de jeugdafdeling van de sociaaldemocratische Noorse Arbeiderspartij op het eiland UtÝya.

Tijdens de schietpartij op het zomerkamp schoten vele Noorse burgers de jongeren ter hulp. Zo ook een lesbisch gehuwd koppel (foto links) die ruim veertig jongeren redde van een gewisse dood.

Tijdens de moordende raid van de Noorse rechtsextremistische Andres Breivik waren Hage Dalen en Toril Hansen als toeristen met hun boot in de buurt van het eiland. "We waren aan het eten. We hoorden de schoten en jongeren die schreeuwden. We zagen hoe de jongeren in paniek naar het meer liepen", verklaart Dale in een interview met de Finse krant HS.

"We renden meteen naar onze boot en duwden hem in het meer. We voeren naar het eiland, pikten mensen uit het water en brachten hen naar het vasteland. De rechterflank van de boot werd geraakt door kogels, maar we zijn vier keer heen en weer gevaren en hebben zo ongeveer veertig mensen gered".

Het koppel is samen met vele andere Noorse burgers de eersten die ter hulp schoten, nog voor de politie arriveerde, die kwam pas een uur later aan op het eiland waarbij de dader meteen werd gearresteerd. Ondertussen is duidelijk dat Breivik een intelligente jongeman is maar dat hij wel zwaar geestesgestoord is. Naar eigen zeggen heeft hij geen spijt van zijn daden.

Een greep uit ons overige nieuws:
Dader Noorse bomaanslag en slachtpartij op eiland was ook geobsedeerd door homoseksualiteit.
Actrice Heather Matarazzo en vriendin gaan trouwen.
Lichte straf voor Poolse homofoob die twee Nederlandse homo's in elkaar slaat.
Binnen 60 dagen mogen ook holebi's het land verdedigen, met dank aan Obama.
Miley Cyrus zet tatoeage voor het homohuwelijk.
Anti-holebi groep en protestmars willen homohuwelijk New York terug verbieden, in CaliforniŽ lukte dat...
Dolly Parton zegt sorry tegen lesbisch koppel.
Homo priesters worden verplicht om te trouwen.
Eerste zwangere man ter wereld met drie kinderen: 'Wij leven als een normaal gezin', + foto's.
Lady Gaga: "Dood Amy Winehouse is les voor de wereld'. Gaga was zelf ook ooit verslaafd.
Meer nieuws: Klik hier


Bron: hln.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 August, 2011 en 3344 keer gelezen.