8 jaar celstraf voor 19-jarige Nederlander die homo's mishandelde omdat hij zelf homo is.Vrijdag heeft de rechtbank in Maastricht de 19-jarige Stefano I, die zelf homo is, veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag op en zware mishandeling van drie homo's. Zijn 18-jarige medeverdachte Tanusan S kreeg 24 maanden jeugddetentie en jeugd-tbs opgelegd.

Ja, soms klopt de stelling dat veel homofoben en homo-meppers zelf homo zijn. Omdat zijn eigen homoseksuele geaardheid dreigde uit te komen ging Stefano op jacht naar homo's om in elkaar te slaan. Dat deed hij samen met zijn vriend Tanusan en Stefano nodigde soms nog vrienden en kennissen uit om mee te doen of om toe te kijken.

Het duo mishandelde de drie homo's in juli en augustus van vorig jaar op verschillende plaatsen in het Nederlandse Sittard. Ze maakten via een chatbox afspraken met de mannen, om hen vervolgens in elkaar te slaan. Slachtoffers werden geslagen en tegen het hoofd geschopt. Een van de slachtoffers werd zelfs in de kofferbak van zijn eigen auto naar Duitsland ontvoerd, en van daaruit moest hij gewond naar huis teruglopen. Zijn auto werd in brand gestoken.

De uitspraak van de rechtbank is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De rechtbank wees erop dat het excessieve geweld tegen homo's voor veel maatschappelijke onrust heeft gezorgd. Dat weerhield beide mannen er niet van opnieuw toe te slaan.

Stefano nodigde dus vaak vrienden uit om toe te kijken of mee te doen. Tien mannen en jongens zijn hier eerder al voor veroordeeld. Tanusan kreeg de maximale jeugdstraf, omdat hij ten tijde van de mishandelingen nog minderjarig was. Hij wordt onder meer psychiatrisch behandeld, omdat hij het 'lekker' vond om de slachtoffers te schoppen

Uit het psychologisch onderzoek van Stefano bleek dat die zelf homo was en al lange tijd homoseksuele contacten had. Maar toen dit dreigde uit te komen ging hij over tot het in elkaar slaan van homo's om zijn 'onschuld' te bewijzen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Twee nieuwe gevallen van homohaat in Amsterdam.
Belgische holebi's bang om homofobie te melden, ook politicus eerder aangevallen.

Een greep uit ons overige nieuws:
Jonge homo die werd aangevallen in Brussel spreekt voor het eerst in Humo.
Homorol verboden in opera met kinderen.
Bekende Belgische homo in elkaar geslagen tijdens Antwerp Gay Pride.
6300 Holebi's protesteerden in Brussel en Antwerpen tegen homofobie + foto's.
Opmerkelijk: bijna helft van moslims heeft niets tegen holebi's.
Ricky Martin voelt zich beschermd door holebi's en wil volgend jaar dochtertje.
De nieuwe ZiZo (holebi-zine) is weer uit, en weer vele prijzen te winnen...
Premier looft transseksuele brugers als 'grootse mirakels van God'.
Brad Pitt komt op voor het homohuwelijk.
Meisjes en jongens bestaan niet in Zweedse kleuterschool.
Ook Lindsay Lohan zet zich in voor holebi's (n.a.v homohuwelijks verbod in Californie).
Schokerend: tal van ouders maken van hun baby dochters échte zonen met geslachtsoperaties.
Meer nieuws: Klik hier


Bron: ed.nl en telegraaf.nl

Dit bericht is gepost op 09 July, 2011 en 4096 keer gelezen.