Homo of lesbisch zijn is een cadeau van God.

Verenigde Staten: een reclamebord in Toledo, Ohio zorgt voor opschudding maar ook voor vele positieve reacties. Het bord (foto) werd geplaatst door Dan Rutt van de Central United Methodist Church.

De tekst van het bord luidt: 'being gay is a gift from God' (homo zijn is een cadeau van God). Het doel van Rutt is om een gesprek om gang te brengen over diversiteit. De Central United Methodist Church is van mening dat homo of lesbisch zijn een geschenk is voor diegenen die pijn en discriminatie ervaren op grond van hun seksuele geaardheid.

De kerk hoopt dat de campagne leidt tot meer tolerantie en een mindere anti holebi houding. Homo's en lesbiennes worden in de United Methodist Church dan ook volledig aanvaard. "Door gastvrij te leven in een gemeenschap met christenen die toevallig homo zijn, aanvaarden wij dat ook zij door God geschapen zijn. Ook homoseksuele christenen versterken het lichaam van Christus. In feite zou het lichaam van Christus zonder hen onvolledig zijn," klinkt het.

Inmiddels kwamen er van overal in de wereld al tal van reacties op het reclamebord. Sommigen zijn positief andere negatief. Een van de positieve reacties ging als volgt: 'Mazel tov met je bord dat zegt 'homo zijn is een cadeau van God'. Ik hou van je kerk en het is niet alleen een verwelkoming maar ook het moment om van de daken te schreeuwen dat God ook van homo's en lesbiennes houdt.'

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 April, 2011 en 3805 keer gelezen.