Overleden historicus stelt dat Malcolm X biseksueel was.
Uit een nieuwe biografie blijkt dat de Afrikaanse activist Malcolm X biseksueel was. Recent kon je nog bij ons lezen dat de Indiase politicus Mahatma Gandhi ook graag van de herenliefde snoepte en dus biseksueel was.

In een nieuw boek dat de titel draagt ‘Malcolm X: A Life of Reinvention’, staat dat Malcolm een relatie had met een blanke zakenman. Het boek werd geschreven door Manning Marable die enkele dagen voor het uitkomen van het boek overleed.

Mr Marable was een van Amerika's meest gerespecteerde Afrikaans-Amerikaanse geleerden. De stelling dat Malcolm X biseksueel zou zijn werd voor het eerst gemaakt in 1991 in het boek ‘Malcolm: The Life of a Man Who Changed Black America’ geschreven door Bruce Perry, die daarop door Malcolm X fans werd beschuldigd van racisme.

Velen hopen nu dat het nieuwe boek er voor kan zorgen dat homoseksualiteit niet langer als beschamend, verkeerd of ziek wordt bekeken door Afrikanen. Marable was een bekende historicus die veel aanzien oogstte onder zowel blanken als zwarte academici.

Extra info: Malcolm X was één van de Amerikaanse leiders en woordvoerders van de Nation of Islam, een religieuze en politieke beweging die suprematie van het zwarte ras predikt. Hij was oprichter van Muslim Mosque, Inc. en de Organization of Afro-American Unity. Zijn "achternaam" X is een verwijzing naar het verleden van de Afro-Amerikanen die als slaven naar Amerika kwamen. Velen kregen daarbij dezelfde achternaam als die van hun eigenaren. De X duidt op het verlies van naam en identiteit. Op 21 februari 1965 werd hij vermoordt door leden van de Nation of Islam, de drie hebben inmiddels hun staf uitgezeten en zijn allen vrij.

Een greep uit ons overige nieuws:
Gandhi was biseksueel en 'een beetje' racistisch.
Doodstraf voor honden afgeschaft.
Geer en Goor in war zone Libië + (grappig) Filmpje, en Toppers op zoek.
Een derde homo's en lesbiennes heeft last van homofobie op het werk.
Ellen DeGeneres produceert lesbische film naar gelijknamig roman.
Weggepest Utrechts homokoppel gaat terug pesten.
I kissed a girl? bah, weerzinwekkend..
5000 jaar oud transgender skelet gevonden.
onderzoek naar Lesbisch ouderschap e.a
Geer en Goor gaan een film maken
Mannen belanden vaker op spoed door seksspeeltjes + tips.
Acteur David Burtka, vriendje van Neil Patrick Harris, gaat seksadvies geven.
Lesbische studente wint het van school inzake prombal.
Paul de Leeuw huilde om kritiek, en gaat eventjes weg.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 April, 2011 en 5704 keer gelezen.