Homo's van de Union Cup 2011 in Amsterdam zijn geen doetjes, ook Belgen doen mee.
Nederland: Tijdens het Hemelvaartweekeinde van 2 t/m 5 juni gaat in Amsterdam en Amstelveen de Union Cup 2011 door, het tweejaarlijkse Europese toernooi voor homo rugbyclubs. Het is de 4e editie van dit internationale toernooi, eerder ging het door in: Montpellier, Kopenhagen en Londen.

Dat homo's ook stoere mannen kunnen zijn bewijst de Union Rugby Cup 2011. Ruim 250 homo rugbyspelers zullen dit jaar deelnemen aan de Union Cup 2011. Naast teams uit Engeland, Ierland en Frankrijk nemen er nu voor het eerst ook teams deel uit BelgiŽ en Portugal. Daarmee is deze 4e editie meteen ook de grootste.

Wereldwijd zijn er ruim 80 gay rugbyteams. In en buiten Europa groeit homo rugby steeds meer aan populariteit. Een groot deel van deze homo rugbyteams spelen in de regionale nationale competities waardoor het internationaal spelniveau is gestegen. Naast deze Europese Union Cup is er ook nog tweejaarlijks de Bingham Cup, het wereldtoernooi gay rugby waaraan ruim zeshonderd spelers deelnemen. Daarmee is de Bingham Cup is een van grootste rugbytoernooien wereldwijd. In 2012 vindt ze plaats in Manchester.

Zoals de eerdere edities staat ook deze Union Cup in het teken van sport en vriendschap. En net zoals bijvoorbeeld bij de Gay Games en de Euro Games (Olympische spelen v holebi's) staat ook de Union Cup open voor heteroseksuele sporters. De organisatie is dit jaar in handen van ARC Amsterdam Lowlanders, het Nederlandse gay rugbyteam dat deel uitmaakt van de Amstelveense rugbyclub ARC 1890.

Naast het sportieve gedeelte zijn er tal van activiteiten, feesten en kroegentochten georganiseerd in het centrum van Amsterdam. De officiŽle prijsuitreiking vindt plaats op zaterdagavond 21.00 uur in Odeon. Aansluitend gaat het slotprogramma over in Bear Necessity, een van de meest populaire gay dance feesten van dit moment in Amsterdam. Voor het publiek zijn de rugbywedstrijden gratis toegankelijk.

Eerder kon je bij ons lezen:
Gehele Britse sportwereld omarmt holebi's, ook in Nederland doen ze mee.

Een greep uit ons overige nieuws:
Lesbische studente wint het van school inzake prombal.
Geer en Goor in war zone LibiŽ + (grappig) Filmpje, en Toppers op zoek.
Gandhi was biseksueel en 'een beetje' racistisch.
"I kissed a girl? bah, weerzinwekkend", aldus mama Perry.
onderzoek naar Lesbisch ouderschap e.a
Paul de Leeuw huilde om kritiek, en gaat eventjes weg.
Weggepest Utrechts homokoppel gaat terug pesten.
Het is gelukt, wetenschappers maken zelf sperma.
Een derde homo's en lesbiennes heeft last van homofobie op het werk.
Ellen DeGeneres produceert lesbische film naar gelijknamig roman.
Meer nieuws: Klik hier

Lees ook:
Jaaroverzicht Buitenlands nieuws: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 April, 2011 en 4508 keer gelezen.