Eerste Europese profvoetballer komt uit de kast, en hij is net 20.
Homo's en voetbal gaan niet samen zeggen ze! Feit is wel dat er jammer genoeg nog veel homofobie heerst in zowel het amateur als professionele voetbal. Maar daar kan verandering in komen wanneer bekende of minder bekende voetballers uit de kast komen zoals de Zweed Anton Hysén (foto).

Anton Hysén is de eerste profvoetballer op het Europese continent die zopas uit de kast is gekomen als homo. De Zweed liet zelf weten dat hij op mannen valt. 'Zolang ik presteer als voetballer maakt het toch helemaal niet uit of ik op meisjes of op jongens val?.'

De 20-jarige Hysén speelt voor de Zweedse tweede divisieclub Utsiktens BK. Op de vraag of hij bang is voor negatieve reacties antwoordt hij: 'Dat is hun probleem en niet de mijne. Ze mogen roepen wat ze willen, ik ga er alleen maar beter van voetballen.'

Hysén erkende wél dat zijn bekendmaking zijn loopbaan kan beïnvloeden, maar maakt zich sterk door te stellen dat andere spelers dan weer te maken hebben met racisme. Naar eigen zeggen voelt hij zich enorm opgelucht dat hij uit de kast is gekomen.

Anton Hysén is met zijn outing de tweede prof die tijdens zijn carrière voor zijn homoseksualiteit uitkomt. De Engelse Justin Fashanu ging hem in de jaren '90 van de vorige eeuw voor. Anton is de zoon van de vroegere Liverpool- en Fiorentina-ster Glenn Hysen.

Extra info:
Justin Fashanu pleegde in 1998 zelfmoord nadat hij door een zeventienjarige jongen was beschuldigd van aanranding, waarvoor Fashanu werd ondervraagt maar niet werd aangehouden, hij verklaarde later dat hij door de jongeman werd gechanteerd. Toen het nieuws in de pers bekend werd en er werd geschreven dat er een arrestatiebevel liep tegen Fashanu is het de prof voetballer waarschijnlijk teveel geworden. Hij hing zich op in een garage en liet een zelfmoordbriefje achter waarin stond dat hij de jongen niet had aangerand. Later werd bekend dat de politie het onderzoek al lang was gestaakt bij gebrek aan bewijs en dat er nooit sprake is geweest van een arrestatiebevel.

Een greep uit ons overige nieuws:
Helft jongeren wijst holebi's af, andere helft is positiever.
Uitzonderlijk: Australisch lesbisch koppel krijgt vijf baby's zonder ivf.
Minister Pascal Smet maakt winnaar holebi verhalen wedstrijd bekend.
Nieuwe application voor zoekende homo's.
R.E.M zanger voor het eerst open over zijn seksuele geaardheid.
Waarom speeddating niet werkt..
Kenny Goss dumpt na vijftien jaar vriendje George Michael.
De nieuwe ZiZo is weer uit: homoboer zkt homoboer, wedstrijden en nog veel meer.
Ierse kunstenaar laat ons lachen met homovaders en paus met homo's.
Kenny Goss dumpt na vijftien jaar vriendje George Michael.
Meer nieuws: Klik hierholebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 11 March, 2011 en 6579 keer gelezen.