Homo's met hiv: bewust seks zonder condoom door viral load.Uit Nederlands onderzoek blijkt dat sommige homo mannen naast condooms ook andere strategieŽn gebruiken om besmetting met hiv te voorkomen. Ze houden daarbij rekening met hun zogenaamde viral load.

Deze nieuwe vorm van 'veilig vrijen' constateerde de Hiv Vereniging Nederland in een gezamelijk onderzoek met de GGD Amsterdam. Ze onderzochten daarbij de verschillende alternatieve strategieŽn die hiv-positieven gebruiken om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

Vier vragen aan Robert Witlox van Hiv Vereniging Nederland over viral load:

Wat is de viral load?
Viral load is kort gezegd de hoeveelheid virus in het bloed van hiv-positieven. Na een succesvolle behandeling is de viral load kleiner en daardoor neemt dus ook de kans op besmetting van de partner af. Mensen met hiv kennen hun viral load. Die nemen ze mee in hun keuze voor alternatieve strategieŽn om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Wel is het van belang dat er geen sprake is van een seksueel overdraagbare aandoening (soa) bij de hiv-positieve man, want anders neemt de kans op een hiv-besmetting weer toe.

Wat zijn de verschillende strategieŽn die homoseksuele mannen gebruiken?
Serosorteren is de bekendste strategie. Daarbij kiezen hiv-positieven iemand met dezelfde sero-status. Kort gezegd vrijen hiv-positieve mannen met elkaar zonder condoom omdat ze allebei toch al besmet zijn. Een tweede strategie is viral load-sorteren. Hiv-positieven met een lage viral load hebben dan seks met hiv-negatieven. Een laatste strategie is strategisch positioneren. Daarbij neemt de hiv-positieve man bewust de passieve of ontvangende rol in tijdens anale seks met een hiv-negatieve man.'

Wat vinden jullie van de keuze van hiv-positieve mannen om zonder condoom te vrijen?
Dit onderzoek toont aan dat hiv-positieve mannen die ervoor kiezen om zonder condoom te vrijen dat niet compleet onbezonnen doen. Ze denken wel degelijk na over alternatieven om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. We hebben er wel een duidelijke kanttekening bij. Alleen als het gaat om een monogame relatie waarbij de viral load erg laag is en er geen andere soa's meespelen, is het risico op besmetting klein genoeg om zonder condoom te vrijen. Wanneer andere soa's in het spel zijn zoals syfilis of hepatitis C, is het raadzaam om te allen tijden met condoom te vrijen, omdat die soa's in combinatie met hiv ernstige gevolgen kunnen hebben.

Hoe representatief is jullie onderzoek?
Wij hebben onderzoek gedaan onder deelnemers van het hivpanel. 212 hiv-positieve mannen hebben eraan meegedaan. Dat is een relatief kleine groep, vergeleken met het aantal hiv-positieve mannen in Nederland. Maar uit onze achterban en onze behandelkamers krijgen we de indruk dat veel hiv-positieven bezig zijn met risicoreductiestrategieŽn. Daarom denken we dat de resultaten van ons onderzoek een goed beeld geven van de actuele situatie.

Een greep uit ons overige nieuws:
Nieuwe application voor zoekende homo's.
De nieuwe ZiZo is weer uit: homoboer zkt homoboer, wedstrijden en nog veel meer.
Antwerps parket gaat Sharia4Belgium vervolgen wegens homohaat.
Belgische 12-16 jarige holebi's outen zich makkelijker dankzij rolmodellen.
Homohaters mogen demonstreren op begrafenissen aldus hooggerechtshof.
Waarom speeddating niet werkt..
Sinds zijn vier jaar elke dag een pak slaag, het verhaal van een homo-zigeuner jongen.
Bart Peeters draaide Paul de Leeuw een tong op Tv + filmpje.
Ierse kunstenaar laat ons lachen met homovaders en paus met homo's.
Opmerkelijk optreden van Bart KaŽll als acteur in alternatieve videoclip + filmpje.
Paul de Leeuw werkt alweer aan een nieuw tv-programma.
Verbod discriminatie holebi's werkt averechts voor holebi's.
Geheime officiŽle islamitische (moslim) homohuwelijken in opmars.
Jezus kan homo's en lesbiennes genezen en hetero maken.
Meer nieuws: Klik hier

Bezoek ook eens onze Gallery met homo lesbi pics, lachen, naakt, kisses en nog veel meer: Klik hier (zie je de naakt gallery niet? klik dan op het woordje beginpagina).

Bron: ad.nl (vragen volledige overname van ad.nl)

Dit bericht is gepost op 04 March, 2011 en 13412 keer gelezen.