Verbod discriminatie holebi's werkt averechts voor holebi's.UK: de antidiscriminatiewet ter bevordering van de bestrijding van discriminatie van holebi's als het gaat om het aanbieden van goederen en diensten is vermoedelijk nefast voor Britse homo's en lesbiennes.

Vorige maand werden Britse uitbaters van een Bed&Breakfast veroordeeld voor discriminatie omdat ze op grond van hun christelijk geloof weigerden een tweepersoonskamer te verhuren aan een homo koppel. Vanwege dat vonnis gaat de Human Rights Commission onderzoeken of 'gay only' hotels de antidiscriminatiewetgeving overtreden.

Met het onderzoek van de 'gay only' hotels, dus hotels enkel en alleen voor homo's of enkel en alleen voor lesbiennes, poogt men een objectieve balans te vinden in de toepassing van de wetten die gericht zijn op gelijke behandeling en het bestrijden van discriminatie als het gaat om het aanbieden van goederen en diensten.

Eigenaars van 'gay only' hotels vrezen nu voor het voortbestaan van hun zaak wanneer de onderzoekers tot de slotsom komen dat ze de wet overtreden, omdat hun klanten minder op hun gemak zijn wanneer de gasten gemengd (homo/hetero) zijn en dus wegblijven. Hotels voor enkel homo's zijn erg populair.

John Bellamy, eigenaar van het homo hotel Hamilton Hotel in Bournemouth liet weten dat hij al langer vreesde dat de nieuwe antidiscriminatiewet, die sinds een jaartje bestaat, nefast zou kunnen zijn voor de 'gay only' hotels en andere zaken. 'Jarenlang hebben we gestreden voor gelijkberechting, maar nu luidt die mogelijk tot het einde van de 'gay only' horeca.' Volgens Bellamy zijn er ondertussen al verschillende bars en clubs moeten sluiten omdat ze enkel toegankelijk waren voor homo's, lesbiennes of holebi's. 'We dreigen onze eigen cultuur te verliezen,' zegt Bellamy.

Het Human Rights Commission zegt dat men gaat onderzoeken of het beleid van de 'gay only' hotels en B&B's mogelijk discriminerend is voor heteroseksuele klanten. Tot op heden zijn er nog nooit klachten gekomen van heteroseksuelen tegen de 'gay only' zaken.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 February, 2011 en 3969 keer gelezen.