Onderzoek - homofobie maakt holebi's echt ziek.Uit een nieuw onderzoek blijkt er een link te bestaan tussen homofobie en hormonale veranderingen die op termijn kunnen zorgen voor verschillende ziektes.

Volgens de onderzoekers van de Montreal Concordia Universiteit hebben mensen die te maken hebben met homofobie hogere levels van het stresshormoon cortisol in hun hersenen.

Cortisol wordt soms het stresshormoon genoemd omdat het vrijkomt bij elke vorm van stress. Normaal zijn cortisol levels erg veranderlijk gedurende de dag waarbij ze het hoogst zijn s'morgens (tijdens het ontwaken komt er extra cortisol vrij; dit zorgt voor een hongergevoel.) en het laagste s'avonds. Maar bij mensen die last hebben van homofobie blijkt het cortisol gehalte de hele dag hoog te zijn.

Een voortdurend hoog cortisol gehalte kan leiden tot hoge bloeddruk, een verminderde imuniteit voor infecties, geheugenverlies en is ook gelinkt aan een hogere kans op zelfmoord neigingen. Volgens de onderzoekers is dit het bewijs dat homofobie slecht is voor de gezondheid.

De onderzoekers raden mensen die last hebben van homofobie aan om hulp te zoeken. Door het zoeken van hulp kan men weerbaarder worden tegen homofobie en dus ook tegen de ziektes die het kan veroorzaken. Uit eerder onderzoek bleek al dat homo's en lesbiennes 14 keer meer last hebben van zelfmoord neigingen tegenover heteroseksuelen. Daarnaast zijn er ook verschillende studies die wijzen op het feit dat holebi's vaker last hebben van depressies en vaker verslaafd zijn aan drugs dan hetero's.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 February, 2011 en 3247 keer gelezen.