Laura en Barbara Bush komen op voor het homohuwelijk + filmpje.
Verenigde Staten: De dochter van voormalig president (1995 - 2000) George Bush en zijn vrouw Laura zetten zich al een tijdje in voor gelijke huwelijksrechten voor homo's en lesbiennes. Dochter Barbara (foto) trad daarvoor zelfs op in een spotje van de Mensen Rechten Campagne voor homohuwelijks support.

Moeder Laura liet vorig jaar al weten dat ze voorstander is van het homohuwelijk. En dit terwijl manlief, George Bush, toen hij nog president was zich hevig verzette tegen de legalisatie van het homohuwelijk.

Dochter Barbara volgt nu het voorbeeld van haar moeder en is eveneens voorstandster van de legalisatie van het homohuwelijk in New York en in de gehele VS. In een video boodschap zegt ze: 'Hoi, ik ben Barbara Bush New Yorker en ik ben voor huwelijks gelijkheid. New York draait om eerlijkheid en gelijkheid, en iedereen die dat wil zou het recht moeten hebben om te kunnen trouwen met de persoon waar hij of zij van houdt.

In 2004 steunde vader en toenmalig president George Bush een amendement tegen het homohuwelijk. Hij zei toen dat het huwelijk enkel kan plaats vinden tussen een man en een vrouw. Barbara heeft nog een tweelingzus genaamd Jenna. Filmpje Barbara: Klik hier.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 February, 2011 en 4381 keer gelezen.