Nederland: 'Mijn puberzoon durft geen homo te zijn'.Nederland: sommige hetero's zeggen dat je als homo of lesbienne tegenwoordig meteen wordt aanvaardt, en dat het tijdperk van 'ze zijn niet normaal' al lang voorbij is. Maar de werkelijkheid leert dat het niet altijd zo vanzelf sprekend is om uit de kast te komen. Dat bewijst het volgende verhaal uit de Telegraaf waarin een moeder verteld over haar puberzoon. (onderstaande tekst is volledig overgenomen uit de Telegraaf van vandaag).

Mijn puberzoon durft geen homo te zijn:

“Onze puberzoon was al een paar dagen narrig. Hij maakte ruzie om niks en liep op een avond woedend het huis uit. Ons, zijn ouders en jongere zus, ontredderd achterlatend. Terwijl we nog aan het bekomen waren van de schrik, kregen mijn man en ik bijna tegelijkertijd een sms’je: ‘Mam, pap, ik ben homo.’ Het kwam niet als een verrassing.

Voor zijn vierde verjaardag vroeg hij ooit een barbie en een walvis. En toen hij op de basisschool zat, kende hij alle teksten van The Sound of Music uit zijn hoofd. Destijds zei ik al voor de grap tegen mijn vriendinnen: ‘Het zou mij niet verbazen als hij straks op jongens blijkt te vallen.’ We deden daar toen nog heel vrolijk en gezellig over. Leuk toch, een homozoon; die zijn altijd zo lief voor hun moeder...

Mijn man heeft hem na dat sms’je meteen gebeld. Dat het hem niet kon schelen wat hij was, maar dat het toch wel fijn was als hij gewoon naar huis kwam om erover te praten. Hij kwam huilend binnen. Zo zielig: een bonk van een vent, zeventien jaar, en dan zo in tranen. ‘Hoe lang weet je het al?’ vroeg ik. Vanaf dat hij twaalf was, zei hij. ‘En waarom heb je het dan niet eerder verteld?’ vroeg mijn man. Hij moest alleen maar harder huilen. ‘Ik hoopte zo dat het over zou gaan,’ zei hij snikkend. Hij wilde niet zijn zoals Gordon of Gerard Joling.

En hij was bang, dat iedereen nu zou denken dat hij net zo was als die mannen in hun glitterpakken. Hij wilde zo graag ‘gewoon’ zijn. Verliefd worden, verkering hebben, gelukkig zijn. Maar hij had geen idee hoe hij dat ooit voor elkaar moest krijgen. Want al die homotenten vond hij eng en op sites voor homoseksuele jongeren kwam hij van die rare mannen tegen. ‘Straks vind ik nooit iemand,’ zei hij. ‘En ik kan ook al nooit kinderen krijgen.’

Mijn moederhart brak. Daar zat mijn baby, mijn zachtaardige kind, mijn creatieve, slimme zoon met de mooie aquamarijnblauwe ogen. In zak en as, omdat hij dacht dat-ie nooit gelukkig zou worden. ‘Er zijn zoveel leuke homostellen, die met elkaar getrouwd zijn en nog lang en gelukkig leven,’ zei ik. ‘Jij vindt heus wel iemand.’ Tegelijkertijd was ik ook boos.

Boos op al die relnichten, die in naam van de homoemancipatie in een roze string op een boot gaan staan en zeventienjarige jongens die worstelen met hun seksuele geaardheid de stuipen op het lijf jagen. Hebben ze enig idee wat ze die kinderen aandoen met hun gejoel? Ze jagen ze zo terug de kast in!

En dan zijn er nog de ‘nieuwe Nederlanders’ met hun intolerantie ten opzichte van homoseksualiteit. Ik wil niet met een vingertje naar bepaalde bevolkingsgroepen wijzen, maar feit is dat onze multiculturele maatschappij steeds minder homovriendelijk wordt. Homo’s worden in elkaar geslagen, verguisd en bedreigd. En in dat klimaat moet mijn kind zijn weg vinden. Soms denk ik: toen ik hem als baby voor het eerst in mijn armen hield, hoopte ik zo dat hem een leven wachtte vol geluk en voorspoed. Het zou veel gemakkelijker voor zijn levensgeluk zijn als hij hetero was geweest. En dan haat ik mezelf omdat ik dat denk.”

Een greep uit ons overige nieuws:
Vlaamse campagne voor twijfelende (holebi) jongeren.
Veggie (vegetarisch) zijn is Sexy en hip voor man en vrouw, met dank aan celebs.
Hoe weet ik dat ik holebi ben, wat met coming out, seks, relaties, boeken, films, liedjes, soa's..
Kate Moss kust Transgender vrouw + foto.
Holebi's zijn groener dan hetero's
Allergie voor seks bestaat bij mannen.
Holebi's scoorden goed tijdens Golden Globes uitreiking.
Steeds meer homo's en lesbiennes zoeken asiel in ons land, maar zijn ze écht zo?
Eerste HoLeBi musea open zijn deuren in San Francisco.
Clipje met bekende Nederlanders tegen homofobie nu op Tv + filmpje.
Meer nieuws: Klik hier.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 January, 2011 en 3892 keer gelezen.