Zanger Bruce Springsteen komt op voor homo's en lesbiennes.De Amerikaanse zanger Bruce Springsteen komt in eigen land op voor het homohuwelijk. De inmiddels 60-jarige zanger liet op zijn website weten zich in te zetten voor de legalisering ervan.

"Ik heb me altijd al ingezet voor gelijke rechten voor koppels van hetzelfde geslacht,' zei The Boss in een interview. "Net als veel inwoners van New Jersey volg ik de ontwikkelingen rondom de legalisatie van het homohuwelijk." (Donderdag wordt er in New Jersey gestemd over het homohuwelijk).

De zanger zei verder het eens te zijn met de gouverneur van de staat New Jersey, die vindt dat een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht een burgerrecht is. "Ik vind dat elke burger gelijk moet worden behandeld."

Momenteel is het huwelijk tussen homo's en lesbiennes toegestaan in 5 van de 50 staten in Amerika. Deze staten zijn: Massachusetts, Connecticut, Iowa, New Hampshire en Vermont. In sommige andere staten hebben ze partner registerschappen voor homo's en lesbiennes. En in weer andere staten is het homohuwelijk zelfs bij wet verboden.

Springsteen is niet de eerste beroemdheid die opkomt voor het homohuwelijk in de Verenigde Staten. Gingen hem reeds voor: Ellen DeGeneres. Brad Pitt. Angelina Jolie. Guns N' Roses gitarist Slash. Melissa Etheridge. T.R Knight. Steven Spielberg en Fran Drescher. (dit kon u lezen in ons showbizz nieuws van 2008).

Mee praten over het homohuwelijk? Info? je verhaal vertellen? enz: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Amerikanen: Ja partnerregistraties, Nee homohuwelijk.

Bron: nu.nl en holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 December, 2009 en 4030 keer gelezen.