Lekker écht vet spel van Paul de Leeuw wint prijs.Eerder kon je bij ons al lezen over het lekker vet spel van Paul de Leeuw een gezelschapsspel dat de naam draagt OnvoorSPELbaar. Het spel is nu in de categorie 12+ uitgeroepen tot Speelgoed van het jaar 2009, dat maakte de organisatie van de verkiezing zopas bekend.

In anderhalve maand bezochten ruim 94.000 mensen de website speelgoedvanhetjaar.nl. Van de bezoekers bracht 21 procent zijn stem uit op zijn favoriete spel. Paul de Leeuw bracht het gezelschapsspel samen met zijn productiebedrijf EVA Media op de markt. Doel van het spel is het verzamelen van zoveel mogelijk plastic bitterballen en bamihappen. De slogan van het spel is dan ook: 'Wat een vet spel!’ meer over het spel in ons vorige nieuws artikel.

Spellenmaker Identity Games – de bedenker van het vorig jaar tot Speelgoed van het Jaar verkozen bordspel van De Lama’s – benaderde eerder De Leeuw met de vraag of hij zijn naam aan een bordspel wilde verbinden. Zij dachten: "Wie heb je nu nog die sommige mensen helemaal te gek vinden, en anderen helemaal niet? En zo kwamen wij op Paul de Leeuw. Je hebt iemand nodig die tegenovergestelde reacties oproept. Mensen kopen geen spel van iemand die ze wel oké vinden."

Het spel van Paul de Leeuw is dus uitgeroepen tot Speelgoed van het jaar voor de leeftijdscategorie vanaf 12 jaar. In de categorie van nul tot vier jaar kreeg Stradsdierentuin van Lego de meeste stemmen. De Playmobil Safari Verzorgingspost is uitgeroepen tot leukste spel voor kinderen tussen de vier en zes jaar oud en onder spelers tot acht jaar is het Mega Mindy spel: De ontsnapte boef het meest populair. Het Hasbro-spel 4x Vier op 'n rij ging naar huis met de titel leukste spel van 2009 voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar.

Eerder kon je bij ons lezen:
Paul de Leeuw komt met écht lekker vet spel.

Bron: nu.nl en holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 November, 2009 en 3672 keer gelezen.