Boyzone leden droegen Stephen Gately ten grave.Vandaag is Boyzone zanger Stephen Gately in de St. Laurence O'Toole kerk van Dublin begraven. De 33-jarige zanger werd vorige week dood aangetroffen in zijn appartement op Mallorca. De vier overgebleven bandleden droegen zoals beloofd de kist met het stoffelijke overschot van Gately.

Ronan Keating, Mikey Graham, Shane Lynch en Keith Duffy hadden de kist met het stoffelijk overschot begeleid op de vlucht vanuit Mallorca en brachten gisterenavond de nacht door naast de kist. Ook de fans wilden hun idool niet alleen laten tijdens zijn laatste nacht op de aarde. Ze weigerden naar huis te gaan en sliepen buiten op matjes en in slaapzakken voor de deur van de kerk. Een gebaar dat door de overige bandleden geapprecieerd kon worden want vanmorgen om half zeven kwamen ze even naar buiten om de fans een hart onder de riem te steken.

Zaterdagavond vond de herdenkingsplechtigheid plaats. Onder andere de jongens van Westlife kwamen de ouders van de onfortuinlijke zanger een hart onder de riem steken. "We zijn hier vandaag als vrienden van Stephen, niet als popsterren", wilden ze een korte reactie kwijt, "We denken veel aan de familie en vrienden en wensen iedereen veel sterkte." Toen de lijkwagen voorbijkwam, gaven de ruim 300 fans buiten Stephen Gately nog een bescheiden applaus.

De overgebleven groepsleden van Boyzone hebben recent allemaal dezelfde tattoo laten zetten om hun makker te eren. Het gaat om het Supermanlogo. De 'S' staat nu wel voor Stephen en onder het symbool staat '76 09'. Dat is een verwijzing naar zijn geboortejaar en het jaar waarin hij stierf

Eerder kon je bij ons lezen:
Bulgaarse homo terecht, échte doodsoorzaak Stephen Gately gevonden.
Boyzone zanger Stephen Gately overleden.
Mogelijke doodsoorzaak Stephen Gatley gevonden.


Bron: demorgen.

Dit bericht is gepost op 18 October, 2009 en 5121 keer gelezen.