Bulgaarse homo terecht, échte doodsoorzaak Stephen Gately gevonden.Afgelopen weekend kon je bij ons lezen dat Boysband zanger Stephen Gately onverwacht op vakantie is overleden. Een dag later kwam het nieuws rond een mogelijke doodsoorzaak van de 35-jarige Ier.

Men was nog even op zoek naar de Bulgaar die in het huis aanwezig was vlak voor Gately stierf. Inmiddels is die gevonden en heeft hij zijn verhaal aan de politie gedaan. "Ik ben er kapot van', aldus Georig Dochev. "Ik was het die de slaapkamer uitliep en Stephen dood aantrof in die vreemde bidhouding. Verschrikkelijk. Ik heb geen oog dichtgedaan en ben nog altijd in shock. Gisteren was ik de hele dag bij Andy Cowles (de levenspartner van Gately). Hij was op het moment van de feiten te zeer over zijn toeren om de hulpdiensten te verwittigen, dus heb ik dat gedaan. Andy hield Stephen intussen de hele tijd vast."

De jonge bulgaar leerde Gately en Cowles vrijdagavond kennen in een homoclub op Mallorca. Samen dronken ze heel wat coctails waarna het feestje werd verder gezet in de flat van Gately zelf. Volgens een betrouwbare bron zouden Cowles en Dochev zich latrer terug getrokken hebben op hun kamer. Gately bleef intussen in pyama achter op de sofa. Pas rond 13 uur kwam Dochev uit bed en deed hij de schokkende ontdekking.

Op de vraag of hij met Andy of Stephen sex had weigerde Dochev elk commentaar. "Daar kan ik niet over praten, ik ben te zeer de kluts kwijt door alles wat er is gebeurd". Zondag vlogen de overige bandleden van Boyzone met een privéjet naar Mallorca. Ze troostten eerst anderhalf uur lang Cowles en werden daarna naar een hotel gebracht. Ze hoopten een laatste groet te kunnen brengen aan hun overleden vriend, maar door de feestdag in Spanje stonden ze voor een gesloten deur. Ook hun plan om het stoffelijk overschot mee te nemen naar zijn famlie in Dublin ging niet door.

Vandaag bleek uit de lijkschouwing dat Gately aan een longoedeem is overleden. Met andere woorden hij stierf een natuurlijke dood. De toxicologische tests zijn nog niet voltooid. Maar het eerste onderzoek sloot drankmisbruik al uit. Omdat er geen verdachte omstandigheden zijn omtrent het overlijden, kunnen zijn ouders en zijn partner Andy Cowles, met wie hij in maart 2006 trouwde - het lichaam van Gately laten overvliegen naar Engeland.

Eerder kon je bij ons lezen:
Boyzone zanger Stephen Gately overleden.
Mogelijke doodsoorzaak Stephen Gatley gevonden.

Bron: hln

Dit bericht is gepost op 13 October, 2009 en 8873 keer gelezen.